Innovatie

Innovatie

Mourik neemt deel aan het Interreg ontwikkelingsproject Smart Tooling.

 

Innovatie als aanjager

Innovatie is een van onze grootste kansen en onlosmakelijk verbonden met het Mourik-dna. Door creativiteit en kennis van onze medewerkers te combineren met nieuwe technologie en/of toepassing, zoeken wij constant naar nieuwe mogelijkheden om de beste, veiligste en milieuvriendelijkste oplossingen te bieden.

Uitdaging of kans?

De energietransitie gaat onze markt verder veranderen. Wij hebben alles in huis: techniek en ervaring, innovatiekracht, goede contacten en ondernemerschap. Bijvoorbeeld waterstof is een belangrijke energiedrager, voor de industrie, de mobiliteit en meer. En daar sorteert Mourik nu al op voor.

Ook het op een andere manier samenwerken is, met name in de infra, waar Mourik grensverleggend is. Opdrachtgevers vragen creativiteit, ook aan de 'zachte' kant van ons werk. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld omgevingsmanagement en doorstroming van verkeer tijdens het werk, minimale hinder. Wij combineren die expertise met technologische innovaties.

Een bijzondere samenwerking met project DOEN Nijkerkerbrug

Innovatie dichterbij de klant

We brengen innovatie terug naar de business en dichter bij onze klanten. De introductie door Mourik Industry van de M-Lance is hiervan een goed voorbeeld. Deze techniek is bij een aantal vooraanstaande asset owners in een productieomgeving getest en nu brengen we hem naar de markt.


Missie M-Lance: geslaagd
De hoeveelheid mensen en apparatuur die nodig is om oude catalyst uit een reactor te verwijderen tijdens een catalystwissel; dat moet toch beter kunnen? Peter Knubben, Business Unit Manager van Tubular Catalysts, vond dat ook. En zo ontstond het idee van de M-Lance: een automatische airlancer die het werk veiliger maakt doordat er minder mensen en minder apparatuur in de reactor aanwezig zijn.

M-Lance

In 2018 heeft het team de eerste prototypes gebouwd en getest. 2019 is het jaar van de lancering. “De M-Lance zorgt voor een veiligere en meer gecontroleerde werkomgeving”, vertelt Peter. “Daarnaast levert de M-Lance ook een aanzienlijke tijdwinst op. De eerste opdrachten voor de gepatenteerde M-Lance staan al op de planning. Logisch ook, want veiliger, preciezer en sneller werken, daar zeg je geen nee tegen.”


Innovatie en duurzaamheid

Nog dit jaar staat de eerste plastic-to-oil fabriek, bedacht door Mourik-dochters Petrogas en BlueAlp. In deze fabriek wordt straks ieder uur bijna drie ton plastic restmateriaal gerecycled tot opnieuw te gebruiken, hoogwaardige brandstoffen voor industrie en chemie: diesel en Nafta. Een doorbraak in de circulaire industrie! Lees hier ons persbericht over de plastic-to-oil fabriek.

Succes creeëren

Met de Mourik Excellence Award zetten wij een project of product in de spotlights dat een essentiële bijdrage levert aan de realisatie van onze strategische pijlers: samenwerken, innovatie en nieuwe niches ontdekken.

De award is afgelopen jaar naar het team van het project 'Groot onderhoud sluis- en gemaalcomplexen Delden-Hengelo' gegaan. Zij ontvingen de award omdat ze het project een stuk sneller hebben opgeleverd dan gevraagd, en omdat ze gebruik gemaakt hebben van innovatieve technieken, die een enorme CO2-besparing opleveren.  

Interesse of vragen?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Ja, mijn persoonlijke gegevens mogen opgeslagen worden bij Mourik

Contactgegevens

Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens
DOEN! Renovatie Nijkerkerkbrug - timelapse