Over Mourik

Over Mourik

Wereldspeler en familiebedrijf in één

Mourik is een van de grootste, zelfstandige familiebedrijven die ons land nog telt. En daar zijn we best trots op. Ondernemend en innovatief. Maar bovenal een bedrijf van hardwerkende mensen. Niet zelden van generatie op generatie.

Rijke historie, ambitieuze toekomst

In de twintiger jaren van de vorige eeuw startten Joh. Mourik en J.C. Mourik het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. De gebroeders Mourik legden zich de eerste jaren toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar daarna ook ondergronds. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur, en omdat Mourik actief was in de Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap.

Nu, bijna 100 jaar later, is Mourik een bedrijf met een omzet van ruim 460 miljoen euro en met vestigingen verspreid over de gehele wereld. Onze diensten zijn uitgegroeid tot een multidisciplinair pakket dat we steeds vaker als totaaloplossing aanbieden, met daarbinnen allerlei specialisaties. 

Mission Statement

Mourik is een innovatief familiebedrijf dat traditionele menselijke waarden combineert met modern ondernemerschap, hoogwaardige technieken, inspirerend leiderschap en een proactieve instelling. Wij zijn een betrouwbare partner die wereldwijd toegevoegde waarde weet te creëren met een breed scala van diensten in meerdere technische disciplines, waarbij wij de synergie tussen de Mourik bedrijven optimaal benutten. Mourik staat voor gezond rendement, continuïteit, veilig werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bestuur

Raad van Bestuur J.C. Mourik (voorzitter)
  R. de Groot
Raad van Commissarissen      A. Vos (voorzitter)
  P.B.M. Boels
  C.M. Kloet
Divisiedirecteuren  
Infra W.J. Deelen
Industrie R.H.M.G. Wagemaker
Internationaal T.C. van der Ree
  A.M.J. Hafkamp
  R. Bertels

Contactgegevens

Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens
85 jaar Mourik in beeld