Over Mourik

Over Mourik

Wereldspeler en familiebedrijf in één

Mourik behoort bij de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, utiliteitsbouw en catalyst handling.

Mourik staat voor een gezond rendement, continuïteit, veilig werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Innovatiekracht, ondernemerszin, en hardwerkende, competente en betrokken medewerkers maken Mourik tot een toekomstgericht bedrijf.

Rijke historie, ambitieuze toekomst

In de twintiger jaren van de vorige eeuw startten Joh. Mourik en J.C. Mourik het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. De gebroeders Mourik legden zich de eerste jaren toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar daarna ook ondergronds. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur, en omdat Mourik actief was in de Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap.

Nu, bijna 100 jaar later, is Mourik een bedrijf met een omzet van 532 miljoen euro, vestigingen verspreid over de gehele wereld en met wereldwijd ruim 2.000 medewerkers..Onze diensten zijn uitgegroeid tot een multidisciplinair pakket dat we steeds vaker als totaaloplossing aanbieden, met daarbinnen allerlei specialisaties. 

Bestuur

 
Raad van Bestuur J.C. Mourik (voorzitter)
  R. de Groot
Raad van Commissarissen      J. Dalhuisen (voorzitter)
  Mevr. A. Broekmeijer
  Mevr. R. de Lange
  J. Goossens
   

Directies

 
Divisie Infra W.J. Deelen
Divisie Industry (Nederland) D. Zijlmans
Divisie Industry (Internationaal) A. Frinks
Mourik n.v. (België) R. Bertels