Salmsteke-recreatie

De Lekdijk meandert door het landschap tussen Amerongen en Schoonhoven. Bij Salmsteke komen een aantal waarden samen: natuur, recreatie en cultuurhistorie. Door de dijkversterking te combineren met de herinrichting van de uiterwaard, maken we een integraal project. We leggen een natuurgeul aan, inclusief een gescheiden deel waarin je veilig kunt zwemmen. Daarnaast maken we ruimte voor bijzondere graslanden, waarbij ook wandelroutes voor hondenuitlaters worden uitgezet.

PLANNING

De werkzaamheden zullen op 23 juni aanvangen in de uiterwaard Salmsteke. Deze werkzaamheden duren tot begin 2023. Daarna gaan we verder op de dijk. De werkzaamheden op de dijk worden uitgevoerd in 2023.

VERKEER

Eventuele aankondigingen en verkeersomleidingen worden op gele borden weergegeven. Als u de omleiding volgt, wordt u met een veilige route de weg gewezen. 

HINDER 

Tijdens de uitvoering van het project zult u hinder ervaren: het verkeer wordt omgeleid en de rust die u eerder vond in het gebied Salmsteke is ineens weg: het natuurgebied gaat op de schop. Op de afbeelding kunt u de impact hier van zien.

>Download hier de complete flyer over de veranderingen bij Salmsteke

Voor alle ongemakken vragen wij uw begrip.

 

Alternatieve locaties

 Klik op bovenstaande afbeelding om een vergrootte PDF te downloaden

 Klik op bovenstaande afbeelding om een vergrootte PDF te downloaden

Heeft u vragen?

Marjolein Rietveld
Marjolein Rietveld
Adviseur project Sterke Lekdijk

+31 88 99 04 800
Alle contactgegevens

Contactgegevens

Mourik Infra B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens