Alle publicaties

Sorteer op:
Reconstructie Provincialeweg N411 Utrecht-Bunnik
Gepubliceerd op donderdag 14 oktober 2021
De N411 is de Provincialeweg tussen Utrecht en Bunnik. Het is een drukke weg met veel auto- en fietsverkeer, alsook landbouwverkeer. De N411 voert langs de Krommerijn en passeert onder andere de A27. Het is een van de minst veilige wegen van de provincie, getuige relatief veel (ernstige) ongelukken en klachten over de verkeersveiligheid.
DUURZAAMHEID VAN GENERATIE OP GENERATIE
Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021
We zijn ons er erg van bewust dat niet alleen ons bedrijf van generatie op generatie wordt voortgezet, maar dat we ook verantwoordelijk zijn voor de generaties na ons. Het jaar waar we dan ook naar uitkijken in 2035, het jaar waarin we hopen volledig klimaatneutraal en circulair te werken. Daarnaast werken we aan duurzaam werkgeverschap en duurzame innovaties. Ben jij benieuwd wat Mourik doet aan duurzaamheid om dit doel te bereiken? Ook Sophie Mourik was hier erg benieuwd naar en is in deze video in gesprek gegaan met haar vader, Kees-Jan Mourik, CEO van ons bedrijf.
Mourik Jaarbeeld 2020
Gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2021
Mourik Jaarbeeld 2020
BlueAlp
Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2021
Om de omzetting van de plastic afvalstroom naar olie op een veilige en betrouwbare manier te doen is het BlueAlp Technology™ plastic-to-oil proces ontwikkeld.
Rotorjet Cleaning Device (RCD)
Gepubliceerd op woensdag 14 april 2021
Het reinigen van componenten en apparatuur met water onder hoge druk is al decennia een van de specialisaties van Mourik. Naast het reinigen van bundels, dienen ook de bundelmantels te worden gereinigd. Hiervoor heeft Mourik het Rotorjet Cleaning Device ontwikkeld.
Innovatiepartnerschap Dijkverbetering Sterke Lekdijk
Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2021
Mourik Infra gaat in een Innovatiepartnerschap met Van Oord en de combinatie Lek-ensemble (Heijmans Infra, GMB Civiel en de Vries & van de Wiel) de komende jaren de Lekdijk van Amerongen tot Schoonhoven versterken.
Herstel en renovatie stuw Linne
Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2021
Stuw Linne in recordtempo weer up and running na fikse stormschade. Wat begon als herstelklus werd een complete renovatie met een harde deadline: voor het nieuwe hoogwaterseizoen moest alles klaar zijn. Hoe pak je dat aan?
Aanleg Burgemeester Geukerspark in Helmond
Gepubliceerd op vrijdag 11 december 2020
Het nieuwe burgemeester Geukerspark in Helmond. Was een fabrieksterrein, is nu een groen stadspark. Leuk detail: we haalden het riviertje de Stads Aa weer bovengronds.
Pagina:1 2 3 4 19