Alle publicaties

Sorteer op:
RDM Training Plant
Gepubliceerd op vrijdag 9 juni 2017
Mourik Services heeft zich met zes andere industriële contractors verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Gezamenlijk realiseren ze de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de petrochemische industrie werkt.
Dijkverbetering IJsseldijk Gouda
Gepubliceerd op maandag 15 mei 2017
De IJsseldijk wordt op drie verschillende plaatsen versterkt: Sluiseiland, Schielands Hoge Zeedijk en Goejanverwelledijk. Het hoogheemraadschap heeft in deze aanbesteding nadrukkelijk geselecteerd op innovatie en zo min mogelijk overlast voor de omgeving.
DOEN! Renovatie Nijkerkerbrug
Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2017
Goede samenwerking, logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is: dat is waar Project DOEN voor staat.
Hillegommerbrug
Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2017
Mourik Groot-Ammers heeft in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer de renovatie van de Hillegommerbrug tussen Beinsdorp en Hillegom uitgevoerd. Het brugval, de elektrische installatie en de mechanische aandrijving om de ophaalbrug te openen waren aan vervanging toe.
Project DOEN
Gepubliceerd op woensdag 19 april 2017
Iets meer dan 7 maanden nadat BESIX en Mourik onder de combinatie NU groen licht kregen van Rijkswaterstaat om de Nijkerkerbrug vorm te geven, nemen we een kijkje achter de schermen.
Traverse Dieren
Gepubliceerd op donderdag 23 februari 2017
Samen met medecombinanten Besix en Hegeman voert Mourik Groot-Ammers project ‘Traverse Dieren’ uit voor Provincie Gelderland. De provinciale weg N348 wordt over een traject van vier kilometer aangepakt.
KIS - Dijkverbetering 2.0
Gepubliceerd op dinsdag 27 december 2016
Met deze video hebben Mourik Infra, Waterschap Rivierenland en Besix (Combinatie Dijkverbetering Molenwaard, CDVM) zich genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017. Voor het project KIS heeft CDVM een overzicht gemaakt van de diverse innovaties die in het project gebruikt worden, zoals de toepassing van boorpalen, het bouwen van opvijzelbare woningen en een klimaatdijk, een andere toepassing van rekenmethodieken, BIM, Internet of Things, augmented reality, en inmeten met drones.
MElt-asfalt
Gepubliceerd op dinsdag 27 december 2016
Mourik Infra en de provincie Zuid-Holland hebben zich met deze video over MElt-asfalt genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017. Mourik heeft fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk voorzien van het innovatieve en duurzame MElt-asfalt. MElt is een asfaltdeklaag waar een additief aan toegevoegd is waardoor bevriezing van het asfalt tot minus 5 graden Celsius voorkomen wordt.
Pagina:1 3 4 5 18