Alle publicaties

Sorteer op:
Opdrachtgever ziet voordelen van multidisciplinariteit
Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021
Als het gaat om multidisciplinair werk, dan zijn de werkzaamheden van Mourik Industry bij Tata Steel een goed voorbeeld. Zowel Mourik als Tata Steel bemerkten de voordelen van onze multidisciplinaire aanpak.
Reconstructie en aanleg fietstunnel N226 Hertekop – Schutterhoeflaan
Gepubliceerd op maandag 22 november 2021
De kruising Hertekop (N226) ligt op de grens van de gemeenten Amersfoort en Leusden. Het is een belangrijke aansluiting voor verkeer van en naar de A28. De provincie Utrecht deed onderzoek naar de doorstroming van het verkeer en besloot tot een grondige reconstructie van de kruising, met een aantal aanvullende maatregelen; de aanleg van een fietstunnel onder de N226 en een betere ontsluiting van de woningen aan de Schutterhoeflaan ten zuiden van de kruising.
Reconstructie Provincialeweg N411 Utrecht-Bunnik
Gepubliceerd op donderdag 14 oktober 2021
De N411 is de Provincialeweg tussen Utrecht en Bunnik. Het is een drukke weg met veel auto- en fietsverkeer, alsook landbouwverkeer. De N411 voert langs de Krommerijn en passeert onder andere de A27. Het is een van de minst veilige wegen van de provincie, getuige relatief veel (ernstige) ongelukken en klachten over de verkeersveiligheid.
DUURZAAMHEID VAN GENERATIE OP GENERATIE
Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021
We zijn ons er erg van bewust dat niet alleen ons bedrijf van generatie op generatie wordt voortgezet, maar dat we ook verantwoordelijk zijn voor de generaties na ons. Het jaar waar we dan ook naar uitkijken in 2035, het jaar waarin we hopen volledig klimaatneutraal en circulair te werken. Daarnaast werken we aan duurzaam werkgeverschap en duurzame innovaties. Ben jij benieuwd wat Mourik doet aan duurzaamheid om dit doel te bereiken? Ook Sophie Mourik was hier erg benieuwd naar en is in deze video in gesprek gegaan met haar vader, Kees-Jan Mourik, CEO van ons bedrijf.
Mourik Jaarbeeld 2020
Gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2021
Mourik Jaarbeeld 2020
BlueAlp
Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2021
Om de omzetting van de plastic afvalstroom naar olie op een veilige en betrouwbare manier te doen is het BlueAlp Technology™ plastic-to-oil proces ontwikkeld.
Rotorjet Cleaning Device (RCD)
Gepubliceerd op woensdag 14 april 2021
Het reinigen van componenten en apparatuur met water onder hoge druk is al decennia een van de specialisaties van Mourik. Naast het reinigen van bundels, dienen ook de bundelmantels te worden gereinigd. Hiervoor heeft Mourik het Rotorjet Cleaning Device ontwikkeld.
Innovatiepartnerschap Dijkverbetering Sterke Lekdijk
Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2021
Mourik Infra gaat in een Innovatiepartnerschap met Van Oord en de combinatie Lek-ensemble (Heijmans Infra, GMB Civiel en de Vries & van de Wiel) de komende jaren de Lekdijk van Amerongen tot Schoonhoven versterken.
Pagina:1 2 3 4 19