Alle publicaties

Sorteer op:
Dijkversterking Heel en Beesel
Gepubliceerd op woensdag 10 mei 2023
Dit project is een onderdeel van het hoogwaterbeschermingsprogramma van Waterschap Limburg. Het doel: in totaal vijf kilometer dijk hoogwaterveilig maken, conform het wettelijke niveau van 2017. Een kolfje naar de hand van Mourik Infra en FL.
Kiltunnel klaar voor duurzame toekomst
Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023
De Kiltunnel is 901 meter lang en een van de oudste onderwatertunnels van Nederland. De tunnel werd geopend in 1977. Meer dan vier miljoen automobilisten en (brom)fietsers per jaar maken gebruik van de tunnel. De Kiltunnel is ook een van de slechts twee toltunnels in Nederland. Het beheer is in handen van het Wegschap Tunnel Dordtse Kil. In 2021 en 2022 kreeg de Kiltunnel een grote onderhoudsbeurt en een duurzame makeover.
Mourik creëert toegevoegde waarde met Team Value bij herinrichting Utrechtseweg Zeist
Gepubliceerd op dinsdag 24 januari 2023
De Utrechtseweg is de belangrijkste verbindingsweg tussen Zeist en de Domstad. Met name de kruising tussen de Utrechtseweg, de Kromme-Rijnlaan en De Dreef kan de verwachte groei van het verkeer niet meer aan. Daarom besloot de gemeente Zeist tot een upgrade; verbreding van de rijbaan en de aanleg van een fietstunnel zodat fietsers veiliger kunnen oversteken.
NETC-e: Het duurzame non-entry tankcleaningsysteem
Gepubliceerd op woensdag 17 augustus 2022
Het non-entry tankcleaning systeem, NETC, is een veilige en circulaire manier van reinigen doordat het aanwezige product in de tank wordt gebruikt in het reinigingsproces. Nu de aandrijving van het systeem elektrisch is, kan hetzelfde werk, in zelfs grotere tanks, uitgevoerd worden op een nog duurzamere wijze. En, wanneer gebruik gemaakt wordt van de groene stroomvoorziening van de opdrachtgever wordt de CO2 footprint nog kleiner.
NETC-e: Het duurzame non-entry tankcleaningsysteem
Gepubliceerd op woensdag 17 augustus 2022
.Het non-entry tankcleaning systeem, NETC, is een veilige en circulaire manier van reinigen doordat het aanwezige product in de tank wordt gebruikt in het reinigingsproces. Nu de aandrijving van het systeem elektrisch is, kan hetzelfde werk, in zelfs grotere tanks, uitgevoerd worden op een nog duurzamere wijze. En, wanneer gebruik gemaakt wordt van de groene stroomvoorziening van de opdrachtgever wordt de CO2 footprint nog kleiner.
Sisser 2021
Gepubliceerd op dinsdag 22 februari 2022
Op donderdag 3 februari is de jaarlijkse award voor de beste sissermelding van het jaar uitgereikt aan Jack Pelzer van Mourik Infra.
COlt asfalt
Gepubliceerd op maandag 31 januari 2022
Mourik werkt concreet aan klimaatneutrale en circulaire infrastructuur. Duurzame innovatie is een continu criterium bij haar bedrijfsvoering. Hieruit is een asfaltmengsel voortgekomen met maar liefst drie unieke eigenschappen gecombineerd in één mengsel.
COlt Light asfalt
Gepubliceerd op maandag 31 januari 2022
Mourik werkt concreet aan klimaatneutrale en circulaire infrastructuur. Duurzame innovatie is een continu criterium bij haar bedrijfsvoering. Hieruit is een asfaltmengsel voortgekomen met maar liefst vier unieke eigenschappen gecombineerd in één mengsel.
Pagina:1 2 3 4 19