Projecten

Sorteer op:
Fietsverbinding Eersel-Bergeijk in hogere versnelling
Gepubliceerd op dinsdag 30 november 2021
De Diepveldenweg is een nieuw tracé tussen de dorpen Eersel en Bergeijk en hoort bij het plan Mobiliteit in de Kempen. De weg slingert door de velden van de Brabantse Kempen en brengt automobilisten sneller naar de Provincialeweg N397. Bijkomend voordeel: minder sluipverkeer in de dorpen dan voorheen. Maar dit is ook een drukke fietsverbinding en daarom was veiligheid een belangrijk thema voor de gemeenten Eersel en Bergeijk in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.
Opdrachtgever ziet voordelen van multidisciplinariteit
Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021
Als het gaat om multidisciplinair werk, dan zijn de werkzaamheden van Mourik Industry bij Tata Steel een goed voorbeeld. Zowel Mourik als Tata Steel bemerkten de voordelen van onze multidisciplinaire aanpak.
Reconstructie en aanleg fietstunnel N226 Hertekop – Schutterhoeflaan
Gepubliceerd op maandag 22 november 2021
De kruising Hertekop (N226) ligt op de grens van de gemeenten Amersfoort en Leusden. Het is een belangrijke aansluiting voor verkeer van en naar de A28. De provincie Utrecht deed onderzoek naar de doorstroming van het verkeer en besloot tot een grondige reconstructie van de kruising, met een aantal aanvullende maatregelen; de aanleg van een fietstunnel onder de N226 en een betere ontsluiting van de woningen aan de Schutterhoeflaan ten zuiden van de kruising.
Reconstructie Provincialeweg N411 Utrecht-Bunnik
Gepubliceerd op donderdag 14 oktober 2021
De N411 is de Provincialeweg tussen Utrecht en Bunnik. Het is een drukke weg met veel auto- en fietsverkeer, alsook landbouwverkeer. De N411 voert langs de Krommerijn en passeert onder andere de A27. Het is een van de minst veilige wegen van de provincie, getuige relatief veel (ernstige) ongelukken en klachten over de verkeersveiligheid.
Innovatiepartnerschap Dijkverbetering Sterke Lekdijk
Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2021
Mourik Infra gaat in een Innovatiepartnerschap met Van Oord en de combinatie Lek-ensemble (Heijmans Infra, GMB Civiel en de Vries & van de Wiel) de komende jaren de Lekdijk van Amerongen tot Schoonhoven versterken.
Herstel en renovatie stuw Linne
Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2021
Stuw Linne in recordtempo weer up and running na fikse stormschade. Wat begon als herstelklus werd een complete renovatie met een harde deadline: voor het nieuwe hoogwaterseizoen moest alles klaar zijn. Hoe pak je dat aan?
Aanleg Burgemeester Geukerspark in Helmond
Gepubliceerd op vrijdag 11 december 2020
Het nieuwe burgemeester Geukerspark in Helmond. Was een fabrieksterrein, is nu een groen stadspark. Leuk detail: we haalden het riviertje de Stads Aa weer bovengronds.
Biologische bodemsanering is duurzaam en zeer effectief
Gepubliceerd op dinsdag 13 oktober 2020
Mourik saneert het voormalige fabrieksterrein van Den Oudsten bussen in Woerden.
Pagina:1 2 3 4