Onder de indruk van innovaties aan Lekdijk

Onderdeel van: Dijkverbetering KIS

Projectgegevens

Opdrachtgever: Waterschap Rivierenland
Locatie: Groot-Ammers
Activiteit: Infra
Bedrijf:
Periode: Oktober 2013 / Juli 2018

Mourik Groot-Ammers heeft een grote opdracht in de wacht gesleept die letterlijk in de 'achtertuin' begint. Combinatie Dijkverbetering Molenwaard (CDVM), waar Mourik deel van uitmaakt, gaat voor Waterschap Rivierenland de primaire waterkering versterken tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer (KIS).

Het project is in volle gang. dinsdag 29 september 2015 brachten Deltacommissaris Wim Kuijken en Watergezant Henk Ovink een werkbezoek aan dijkverbeteringsproject Kinderdijk - Schoonhovenseveer. Innovaties op het gebied van veiligheid en klimaatadaptatie stonden centraal tijdens dit bezoek.

Deltacommissaris Wim Kuijken was tevreden over wat hij zag. "Over een lengte van 11 kilometer drie innovaties. Ik ben zeer onder de indruk." Zo bezochten ze de klimaatdijk in Streefkerk die honderd keer steviger is dan de norm, daardoor kunnen er op termijn tussen de vijftien en twintig huizen op staan. Een bezoek aan een woonhuis dat momenteel wordt opgevijzeld laat zien dat de woning bespaard kan blijven en dan niet te vergeten de boorpalenwand in Nieuw-Lekkerland wat veel minder trillingen met zich mee brengt dan traditionele damwanden, waardoor geen of minder schade onstaat aan huizen in de buurt.

Projectleider Bram de Fockert geeft aan dat alles op schema loopt en eind 2017 het dijkverbeteringsproject ten einde loopt.

Heeft u vragen?

Kees Scheer
Kees Scheer
Projectmanager

+31 184 66 72 00
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)