Veel interesse voor open dag dijkverbetering

Onderdeel van: Dijkverbetering KIS

Projectgegevens

Opdrachtgever: Waterschap Rivierenland
Locatie: Groot-Ammers
Activiteit: Infra
Bedrijf:
Periode: Oktober 2013 / Juli 2018

Mourik Groot-Ammers heeft een grote opdracht in de wacht gesleept die letterlijk in de 'achtertuin' begint. Combinatie Dijkverbetering Molenwaard (CDVM), waar Mourik deel van uitmaakt, gaat voor Waterschap Rivierenland de primaire waterkering versterken tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer (KIS).

Enkele honderden belangstellenden hebben zaterdag 13 juni 2015 de diverse werklocaties van het dijkverbeteringsproject KIS bezocht langs de Lekdijk in de Alblasserwaard. Langs de dijk was er voor jong en oud een hoop te zien en te leren.

Naast de burgers die algemene belangstelling toonden, waren er ook veel techneuten die geïnteresseerd waren in de technieken die worden gebruikt bij dit project.

Vanaf het projectkantoor in Groot-Ammers reden er de hele dag busjes met belangstellenden en begeleiders die de mensen rondleidden langs de werklocaties in Nieuw-Lekkerland, Streefkerk Gelkenes en Bergstoep om ter plekke te laten zien hoe er wordt gewerkt. Onder andere grondoplossingen, plaatsen van een boorpalenwand en het plaatsen van een diepwandconstructie werd uitgelegd. Ook was te zien hoe het opvijzelen van een woning in zijn werk gaat.

Heeft u vragen?

Kees Scheer
Kees Scheer
Projectmanager

+31 184 66 72 00
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)