Verlegging Loevesteinse Randweg en busbaan op terrein Schiphol

Onderdeel van: A9 Badhoevedorp

Projectgegevens

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
Locatie: Badhoevedorp
Activiteit: Infra
Bedrijf: Mourik Infra (Echt)
Periode: Januari 2014 / 2018

Na de start van de werkzaamheden in november 2013 is nu de tweede mijlpaal van de negen mijlpalen van de Omlegging A9 gereed: de verlegging en openstelling van de Loevesteinse Randweg en busbaan op het terrein van Schiphol. Iedereen die wel een heeft geparkeerd op ‘Lang parkeren’ bij Schiphol heeft gebruik gemaakt van deze Loevesteinse Randweg. De parallel gelegen busbaan is een HOV-verbinding tussen Amsterdam en Schiphol. De doorstroming van deze wegen diende tijdens de uitvoering dus gewaarborgd te blijven.

De Loevesteinse Randweg en de busbaan zijn verlegd om ruimte te maken voor de aanleg van een tweetal verbindingsbogen in het nieuwe knooppunt Badhoevedorp. Nu de rijbanen verlegd zijn, wordt de nieuwe verbindingsboog van de A9 vanuit Haarlem naar de A4 richting Amsterdam aangelegd. Later wordt de verbindingsboog van de A4 vanuit Den Haag naar de A9 richting Amstelveen aangelegd. Een deel van het viaduct van deze eerste verbindingsboog is al sinds oktober 2014 zichtbaar in de middenberm van de A4.

In maart 2015 zijn de verlegde Zuidbaan van de Loevesteinse Randweg, het fietspad en busbaan in gebruik genomen. Een maand later is de laatste hand aan de verlegging van de noordbaan van de Loevesteinse Randweg gelegd. Deze rijbaan is inmiddels aangesloten op de bestaande weg en momenteel worden de bermen langs de verlegde weg afgewerkt.

De afrondende werkzaamheden zijn nog voor de bouwvak van 2015 gereed. Ondertussen wordt toegewerkt naar mijlpaal 3: de opening van het Sloterwegviaduct over de A9. Deze mijlpaal is in de eerste helft van 2016 gereed.

Heeft u vragen?

Jan-Co van den Doel
Jan-Co van den Doel
Projectleider

+31 6 23 25 38 69
Alle contactgegevens