Boringen watertransportleidingen

Onderdeel van: A9 Badhoevedorp

Projectgegevens

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
Locatie: Badhoevedorp
Activiteit: Infra
Bedrijf: Mourik Infra (Echt)
Periode: Januari 2014 / 2018

De eerste van vijf boringen is gestart waarbij watertransportleidingen onder Knooppunt Badhoevedorp en de Schipholspoortunnel door worden geboord. De leidingen bestaan uit twee ruwwaterleidingen van rond 1200mm die vanuit de Rijn naar de drinkwaterduinen in Noord-Holland lopen en drie drinkwaterleidingen van rond 600/700mm die vanuit de drinkwaterduinen de regio Amsterdam van water voorzien.

In verband met de uitbreiding van Knooppunt Badhoevedorp moeten deze leidingen worden verlegd. Door ze ruim onder alle infrastructuur heen te boren ontstaat een toekomstvaste situatie bij toekomstige aanpassingen aan de weginfrastructuur. De boringen zijn ongeveer 700m lang en liggen ongeveer 40m diep. Op de foto’s zijn de buissegmenten te zien die ter plaatse aan elkaar worden
gelast en klaar liggen op het uitlegterrein. De kleinste buis wordt ingetrokken nadat de boring is gemaakt. Deze ligt in een afwijkend tracé ten opzichte van de andere vier.

De complete leiding is, door in totaal 10 telekranen, opgetild boven de toegangsweg van het industrieterrein. Al met al een spectaculair gezicht!

Heeft u vragen?

Jan-Co van den Doel
Jan-Co van den Doel
Projectleider

+31 6 23 25 38 69
Alle contactgegevens