Leidingviaduct A15

Onderdeel van: Leidingviaduct A15

Projectgegevens

Locatie: Rotterdam
Activiteit: Infra
Bedrijf:

Mourik Groot-Ammers en de firma Ippel hebben in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam in het  havengebied een leidingviaduct gebouwd langs de A15 bij Hoogvliet. Het Rotterdamse havengebied ligt vol met kabels en leidingen, variërend van oliepijpen en gasleidingen tot rioleringen en elektriciteitskabels.

Het Rotterdamse havengebied vormt letterlijk en figuurlijk een belangrijke levensader voor de industrie. En voor veel bedrijven zijn ze een cruciale transportverbinding met klanten in de Europoort, maar ook ver daarbuiten. Niet voor niets wordt dit ook wel de vierde transportmodaliteit genoemd. Doordat er voor de kabels en leidingen ondergronds te weinig ruimte zal zijn in de toekomst is er een leidingviaduct gebouwd.

Het leidingviaduct is 850 meter lang en 4 meter breed. De werkzaamheden voor Mourik Groot-Ammers omvatten het graven van circa 500 proefsleuven door middel van vacuümtechniek in de leidingenstrook, aanbrengen van een monitoringsysteem op de bestaande kabels en leidingen, aanbrengen van de staalconstructie, stalen roostervloeren en een kooiconstructie bestaande uit gaas.

De werkzaamheden voor Ippel omvatten uit het aanbrengen van 460 stuks stalen buispalen en betonwerk.

Begin 2014 heeft Mourik de laatste hand gelegd aan het viaduct, maar dan is het werk nog niet gedaan. Er komt een speciale veiligheidsinstallatie in met infraroodcamera’s, radardetectie, een sproei-installatie en een aparte brandblusleiding.

Heeft u vragen?

André de Waal
André de Waal
Regiodirecteur

+31 6 53 71 38 73
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)