Mourik werkt aan laatste fase 'Wilmar Autoroute'

Onderdeel van: Wilmar Autoroute

Projectgegevens

Opdrachtgever: Wilmar Oleochemicals
Locatie: Europoort
Activiteiten: Infra, Industriele Services, Industrie- en utiliteitsbouw, Milieutechniek, Projectontwikkeling
Bedrijven: Mourik E&I, Mourik Services, Petrogas Gas-Systems
Periode: 01-01-2011 / medio 2013

Veel medewerkers van diverse Mourik-bedrijven zijn de laatste maanden ontzettend hard aan het werk voor het project ‘Wilmar Autoroute’. Het project bevindt zich in de laatste fase, het aanbrengen van de utilities. Utilities is een verzamelnaam voor toevoerleidingen van producten die worden gebruikt bij het productieproces zoals stoom, lucht en water.

Een greep uit de werkzaamheden:

  • Mourik Groot-Ammers heeft tot nu toe 500 m³ grond verzet. Op zich geen grote hoeveelheid maar wel als je je realiseert dat het merendeel met behulp van grondzuigers en handkracht is ontgraven in bestaande leidingtracés.
  • Mourik Bouw heeft 180 sleepers en vier overkluizingen (bruggen) gemaakt en geplaatst. De bruggen zijn gefundeerd op een trillingsvrij aangebrachte fundatie. Op de bruggen zijn vervolgens de diverse leidingen gelegd.
  • Mourik Services heeft circa 1.350 meter 10” stoomleiding, 1.400 meter 3” condensaat, 600 meter 4” water en 700 meter 4” luchtleiding geproduceerd en aangebracht op de sleepers en de overkluizingen (bruggen).
  • De prefab van de stoompiping heeft plaatsgevonden in de werkplaats aan de Nieuwesluisweg. Een topprestatie gelet op de logistieke complexiteit, met als laatste onderdeel het transport van de leidingen met onze diepladers naar de bouwlocatie.
  • Petrogas heeft voor de stoomleiding speciale ondersteuningen geleverd waarbij twee functies zijn geïntegreerd: het ondersteunen van de pijp en het isoleren ter plaatse van de steun. Zo is er nauwelijks energieverlies via de supporting, omdat het contact tussen de stalen onderdelen (pijp en support) volledig is opgevangen door een harde isolatie.
  • De stoomleiding met een werkdruk van 50 bar is inmiddels succesvol getest onder hoge waterdruk (meer dan 300 bar). Daarmee hebben we de connectie van de stoomleverancier naar de fabriek gemaakt en de mogelijkheid voor Wilmar gerealiseerd om het proces te verwarmen.

Week 23 is de laatste isolatie aangebracht en daarmee is het onderdeel utilities voltooid.

Mourik heeft dit onderdeel in een recordtijd gerealiseerd: in januari gestart met het ontwerp en midden juni zijn we gereed voor de productie! Een sterk staaltje van parallel ontwerpen, voorbereiden, inkopen en realiseren, met onderweg het verwerken van de nodige (ondergrondse) aanpassingen. Tegelijkertijd is de juiste afstemming met de omgevingspartijen Huntsman, Air Liquide en Gasunie geborgd.

De aanleg van de utilities voor Wilmar geeft een goed beeld van een integrale aanpak, waarbij de waarde voor de klant voorop staat en die aantoont dat de zorg voor de omgeving essentieel is voor het slagen.

 

Contactgegevens

Mourik Groot-Ammers B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens