Waterzuiveringsinstallatie Vopak - West Area

Onderdeel van: Vopak Waterzuivering - West Area

Projectgegevens

Opdrachtgever: Vopak Terminal Europoort
Activiteiten: Industriele Services, Industrie- en utiliteitsbouw, Milieutechniek
Bedrijven: Mourik E&I, Mourik Services, Mourik Techniek, Petrogas Gas-Systems

Mourik Services en Vopak Terminal Europoort sloten in 2011 een overeenkomst voor detailengineering en de bouw van een Waste Water Treatment System in de West Area op de Vopak Terminal te Europoort. In september 2012 was de installatie ‘mechanical complete’, waarna de commissioning- en testrunfases volgden.

De waterzuiveringsinstallatie bestaat onder andere uit olie-waterscheiders, DAF units, striptorens en een controlegebouw. Naast deze installatie is ook een losplaats voor het lossen en reinigen van vacuümwagens en een spuitplaats voor het reinigen van installatiedelen (pompen, afsluiters, e.d.) gerealiseerd.

Het project is een multidisciplinair Mourik project, wat wil zeggen dat bij de realisatie ervan verschillende Mourik werkmaatschappijen betrokken waren. Naast Mourik Services zijn dat Petrogas, Mourik Bouw, Mourik Groot-Ammers, Mourik Techniek en Mourik E&I. Zij werkten onder leiding van een projectmanagementteam, waardoor de opdrachtgever één aanspreekpunt had. De succesvolle uitvoering van het project leidde tot het verkrijgen van de opdracht voor de bouw van een tweede waterzuiveringsinstallatie bij deze opdrachtgever.

Contactgegevens

Mourik Services B.V.

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)