Hoogste EMVI score

Onderdeel van: Reconstructie N237

Projectgegevens

Opdrachtgever: Provincie Utrecht
Locatie: Utrecht
Activiteit: Infra
Bedrijf:

De N237 van Utrecht naar De Bilt is de oudste bestrate weg van Nederland. In de 17e eeuw werd deze 'Wegh der Weegen' aangelegd. Dat was op initiatief van de stad Amersfoort, die aansluiting zocht bij de economische bloei in Utrecht en Holland.

Nu is de weg vooral het domein van forensen en fietsende jeugd, op weg naar het werk of school, en 's middags weer naar huis. In de spits is het druk op de N237. Reden genoeg voor een uitgebreide reconstructie, om de doorstroming, de verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid te verbeteren.

Mourik Groot-Ammers heeft de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) gedaan voor de reconstructie van provinciale weg N237 (Utrecht – Amersfoort). Het gaat om het stuk van de Berekuil tot de kruising met de N412.

Het is een DCM contract wat staat voor Design Construct Maintain: we zijn hier dus ook verantwoordelijk voor het ontwerp en het 15 jarig onderhoud van het asfalt.

Het wegvak is circa 3 kilometer lang met diverse gelijkvloerse kruispunten. De werkzaamheden verlopen via een strak geplande fasering. Het project is opgeknipt in drie delen van elk een kilometer. Dat heeft te maken met doorstroomeisen van de provincie.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.

 Het was een EMVI aanbesteding (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) waarin de weging van de verschillende onderdelen als volgt was opgebouwd:

- 25% Duurzaamheid
- 25% Overlast
- 20% Planning
- 15% Organisatie
- 15% Meerjarig Onderhoud

Duurzaamheid is dus een belangrijk aspect bij dit project. Daarom is gekozen voor hergebruik van het huidige wegvak als fundering voor de nieuwe weg, voor lage temperatuur asfalt en we passen dimbare LED voor de openbare verlichting toe.

Ook zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van onderaannemers uit de omgeving. De CO2 emissie van onze werkzaamheden is ongeveer 330 ton CO2 en wordt volledig gecompenseerd binnen het project.

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)