Catalystwissel tijdens Covid-19

Onderdeel van: Catalystwissel tijdens Covid-19

Projectgegevens

Opdrachtgever: Neste Oyj
Locatie: Porvoo Finland
Activiteit: Catalyst Handling
Bedrijf: Mourik Industry
Periode: April / Juni 2020

De grote turnaround op de Neste raffinaderij in Porvoo. Finland was eigenlijk in het voorjaar van 2020 gepland, maar door de situatie rondom het coronavirus moest Neste de turnaround verzetten en werden alleen het onderhoud en de inspecties gepleegd die het meest kritisch waren voor de bedrijfsvoering. Dit werd uitgevoerd in de periode april- juni 2020.

Dus, geen grote turnaround, maar Mourik werd gevraagd om de catalystwissel uit te veoren op twee reactoren. Mourik deed dit natuurlijk graag, maar we wilden er zeker van zijn dat onze medewerkers veilig aan het project konden werken, daarom stelden we onszelf en Neste enkele kritische vragen. Hoe gaan we mensen overtuigen dat ze voor lange tijd in deze situatie in het buitenland zitten? Hoe gaan we borgen dat we niet met andere mensen in contact komen op de site van Neste? Etcetera. Al deze vragen zijn beantwoord en het project is tot in detail voorbereid. Bij deze voorbereiding hoorde ook de veertien dagen quarantaine waarin de twintig collega’s hebben gezeten. Op 11 mei mochten zij eindelijk van start met het ongeveer vier weken durende project. 

Succesvolle afronding

De opdracht die Mourik extra had gekregen waren twee hydrocrackers: een 2-beds reactor en een 3-beds reactor en daarnaast klein mechanisch onderhoud. De reactoren werden ontladen onder een stikstof atmosfeer (N2) en beladen onder normaal atmosfeer (O2). Daarbij hebben we ook assistentie verleend bij het vervangen van de thermokoppels. 

Uiteindelijk is het project twee dagen sneller dan gepland afgerond.  Dit komt mede door de medewerking vanuit Neste, die echt heel goed was. Veertien van onze collega's zijn in het najaar wederom op een project Van Neste in Porvoo aan het werk gegaan met natuurlijk inachtneming van dezelfde coronamaatregelen.

Download de pdf van dit project, of neem contact op met Mourik Industry voor meer informatie over catalyst handling.

Contactgegevens

Mourik Industry

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens