Verkeer Westland op rozen door betere bereikbaarheid

Onderdeel van: Verdubbeling N222 en aanleg Verlengde Veilingroute

Projectgegevens

Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland
Locatie: Naaldwijk
Activiteit: Infra
Bedrijf: Mourik Infra
Periode: 02-2017 / 02-2019

Royal FloraHolland is de belangrijkste economische hotspot in het Westland. Per jaar vinden meer dan 12 miljard bloemen en planten via deze veiling hun weg naar de wijde wereld. Die reis begint veelal op de N222, van Naaldwijk naar de snelwegen A4 en A20. In 2016 kreeg Mourik Infra de opdracht om de weg te verbreden naar twee keer twee rijstroken en een verbinding te maken met die andere uitvalsroute van het Westland: de N213. Appeltje-eitje? Niet echt, want bijna letterlijk op dag één van het project stuitten we op een onverwacht gelegen complex van gas- en elektriciteitskabels, precies waar de verbindingsweg moest komen.

Naast de opdrachtgever; de provincie Zuid-Holland, de gemeente Westland en Hoogheemraadschap van Delfland, waren er twee bijzondere stakeholders in dit project: de netbeheerders, in hoofdzaak Westland Infra, met daarachter de belangen van alle inwoners in het Westland, maar bovenal de veiling. Royal FloraHolland heeft een snelle, veilige verbinding nodig voor de bijna vijfduizend vrachtwagens die dagelijks af en aan rijden. Manager Real Estate Wim Bekink van Royal FloraHolland is zelfs min of meer de geestelijk vader van de diverse verkeerskundige aanpassingen rondom de veiling.

Doorpakken
Grote belangen dus, met bijbehorende risico’s. Maar voordat Mourik Infra aan de slag kon, moest het probleem van de middenspanningsroute worden opgelost. Daarvoor zorgde Mourik-dochter MVOI, dat helemaal gespecialiseerd is in kabel- en leidingbouw. Korte lijnen waren hier cruciaal, want over één ding waren alle stakeholders het wel eens: geen tijd te verliezen. Dat is gelukt, dankzij overleg en besluitvaardigheid aan alle kanten, niet in de laatste plaats van de provincie Zuid-Holland.

Slimme maatregelen voor bereikbaarheid
Om de bereikbaarheid van de veiling en het Westland te garanderen, bedacht Mourik verschillende slimme oplossingen en verkeersmaatregelen. Bijvoorbeeld: tijdelijke rotondes en kruispunten. Dat deden we samen met de collega’s van Traffic & More, die dagelijks met dat bijltje hakken. Ook dit gebeurde overigens in goed overleg met Royal FloraHolland, dat zelfs een tijdelijke rotonde en kruising over het terrein van de veiling faciliteerde.

31% minder CO2
Dit project gaat niet alleen om een snelle verbinding naar en van het Westland. De provincie wilde ook een stap maken met verkeersveiligheid, minder onderhoud en duurzaamheid. De concrete opdracht was 20% minder CO2-uitstoot. Om dat te halen, hebben we zoveel mogelijk bestaande verhardingen en materialen hergebruikt, aangevuld met biobased (Lynpave) onderlagen en ons ‘antivries’ MElt®-asfalt. Alles bij elkaar hebben we zelfs een schepje bovenop de doelstellingen kunnen doen: 31% CO2-reductie.

Fijnstof opvangen en hergebruiken
In het contract was een stelpost opgenomen voor ‘iets innovatiefs en duurzaams’. In samenspraak met de provincie werd dat een systeem om fijnstof te reduceren met statische elektriciteit. StaticAir heet het systeem en het werkt eigenlijk precies zoals een televisie stof aantrekt, maar dan met aluminium panelen, voorzien van draden die onder stroom worden gezet.

StaticAir wordt vaker gebruikt, bijvoorbeeld bij tunnelmonden waar de concentratie fijnstof het hoogst is. Bij de N222 hebben we het systeem toegepast op een 102 meter lang geluidsscherm en dat is een primeur. Het leuke is dat het fijnstof wordt hergebruikt. Er zijn speciale verzamelacties waar iedereen aan mee kan doen, dat noemen ze ook wel urban mining. Het fijnstof wordt uiteindelijk vermaakt tot glazuur om servies mee te kleuren.

Lees meer over StaticAir of hergebruik van fijnstof in dit blog.

Integraal problemen oplossen
Problemen zijn er om opgelost te worden, dat is de Mourik-mentaliteit. In plaats van achterover te leunen toen het probleem van de middenspanningsroute zich aandiende, zijn we direct in actie gekomen. Specialisten uit de Mourik-familie erbij, aan tafel met stakeholders, oplossingen bedenken en uitvoeren. Als iedereen hetzelfde belang heeft, kom je samen tot resultaten. Ondanks de complexiteit van de omgeving, de enorme financiële belangen en uitzonderlijk veel vrachtverkeer, hebben we geen enkele klacht gehad over bereikbaarheid tijdens de uitvoering. En nu is die beter dan ooit.

Bekijk het project in virtuele vogelvlucht.

Scope project in steekwoorden:

  • Verbreding N222 van 2x1 naar 2x2 rijstroken
  • Aanleg verbindingsweg ‘Verlengde Veilingroute’ tussen N222 en N213
  • Aanleg vierde tak op rotonde Jupiter, voor ontsluiting ontwikkelgebieden zoals Trade Parc Westland Mars en de Green Horti Campus
  • Aanleg van twee fietstunnels
  • Vermindering CO2-uitstoot 20% (31% gerealiseerd)
  • Verleggen en opnieuw aansluiten een middenspanningsroute van Westland Infra door MVOI (oorspronkelijk buiten scope)
  • Verleggen diverse disciplines Westland Infra door MVOI (oorspronkelijk buiten scope)

Heeft u vragen?

Joost Veerkamp
Joost Veerkamp
Contract Manager

+31 6 10 99 08 47
Alle contactgegevens