Multidisciplinair werk tijdens turnaround op Neste Maasvlakte

Onderdeel van: Multidisciplinair werk bij Neste
Multidisciplinair werk bij Neste

Projectgegevens

Opdrachtgever: Neste Maasvlakte
Locatie: Maasvlakte, Rotterdam
Activiteiten: Industriele Services, Catalyst Handling
Bedrijf: Mourik Industry
Periode: Februari 2019 / December 2019

Toen Neste Maasvlakte de vraag aan Mourik Industry stelde om een passende aanbieding te maken voor de werkzaamheden rond het onderhoud van een reactor, ontstond daarmee direct de rode draad van de Neste turn around. In februari kregen we de opdracht en zo konden drie van onze disciplines op het project aan de slag: Catalyst, Mechanical en Cleaning. Dit is een eerste project gericht op de toekomst van Mourik Industry, om de multidisciplinair dienstverlener van morgen te worden.

Multidisciplinair werken biedt voordelen en uitdagingen voor zowel de klant als in de uitvoering. Voor de klant had het onderbrengen van alle werkzaamheden van de turn around bij een partij het voordeel dat de wachttijd aanzienlijk verkort zou kunnen worden en daarbij kregen zij nu slechts een aanspreekpunt voor al het werk. Ook voor Mourik gaf het voordelen om alle werkzaamheden in eigen hand te hebben. De planning kon nauw worden afgestemd, waardoor het zelfs mogelijk werd om, op verzoek van de klant, twee dagen eerder dan gepland te starten. En, we hadden zelf het verloop van het project in handen, waardoor we soepeler in konden spelen op ongeplande gebeurtenissen en verzoeken.

Natuurlijk brengt een dergelijke omvangrijke opdracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. Zeker, op het moment dat de turn around eerder moet starten en mensen nog op ander werk bezig zijn. Daarbij heb je toch te maken met communicatie tussen mensen en, hoe goed het werk van tevoren ook gepland is, dit moet wel op het juiste moment gebeuren.

Dit eerste project waar we met drie disciplines tegelijk aan een turn around werkten was een prima pilot voor Mourik Industry. Zo blijkt ook uit het woorden van Walter Lodder, Overall Lead Catalyst Change 20DC-01 bij Neste: ‘De afgelopen weken zijn door mij als zeer leerzaam ervaren. In deze periode hebben we met elkaar laten zien dat het vervangen van de catalyst veilig en binnen de gestelde tijd kan plaatsvinden. Een prestatie om met recht trots op te zijn! Zeker zijn er leermomenten welke we volgend jaar kunnen implementeren door nog efficiënter en slimmer te werken. Dit is een proces waarin innovatief denken en team effort centraal staan. Langs deze weg wil ik jullie bedanken voor jullie accuratesse t.a.v verslaglegging en het bijhouden van het logboek. In het bijzonder wil ik Mourik bedanken voor hun inzet en kwaliteit van werken!’ Voor het team van Mourik Industry een mooi compliment voor een project om van te leren en zeker om trots op te zijn.

Contactgegevens

Mourik Industry

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens