AkzoNobel Controlekamer

Onderdeel van: AkzoNobel controlekamer

Projectgegevens

Opdrachtgever: AkzoNobel
Locatie: Europoort-Rt.
Activiteit: Industriele Services
Bedrijven: Mourik E&I, Mourik Klimaattechniek
Periode: oktober 2017 / maart 2018

AkzoNobel schakelde Mourik in om de controlekamer in Europoort geheel te moderniseren. Recente controlekamerverbouwingen die we voor andere opdrachtgevers in het Europoort/Botlek-gebied gedaan hebben, dienden hierbij als referentie. Na intensief overleg met de opdrachtgever en een binnenhuisarchitecte kwam Mourik met een strakke planning en een fris ontwerp voor de controlekamer.

Stevige start
Goed voorbereid startte Mourik de werkzaamheden met het weghalen van een wand tussen de controlekamer en de keuken. Vervolgens werden een groot deel van het plafond en andere overbodige wanden verwijderd. Het keukenapparatuur werd verplaatst zodat dit tijdens de verbouwing nog kon worden gebruikt. Met een tijdelijk stofwand zorgden we ervoor dat de controlekamer tijdens de verbouwing gewoon in bedrijf kon blijven. Nadat er genoeg werkruimte was gecreëerd gingen we aan de slag met de installaties.

Veilig vervangen
We controleerden eerst de elektra van alle installaties. Delen die toe waren aan vervanging werden verwijderd en de rest werd veiliggesteld. Vervolgens vervingen we op veilige wijze de units voor verwarming, ventilatie en airconditioning. Ook hebben we nieuwe elektra aangelegd waar dat nodig was.

Opvallende balie
Ook de verdeling van de ruimtes pakten we aan: met de plaatsing van twee nieuwe wanden deelden we de ruimte efficiënter in. De grote balie springt bij binnenkomst direct in het oog.

Plezierige werkomgeving
De nieuwe kleuren en natuurlijke lichtinval zorgen voor een prettige sfeer om in te werken. Naast een fijne werkomgeving is het voor mensen die in continudienst werken, plezierig om te beschikken over een keuken die van alle gemakken is voorzien. Zo kan er snel een maaltijd worden bereid.

Contactgegevens

Mourik Industry

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens

Heeft u vragen?

Eef Kunst
Eef Kunst
Business Unit Manager

+31 10 296 55 34
Alle contactgegevens