Air Liquide Turnaround

Onderdeel van: Air Liquide Hyco 3 Turnaround

Projectgegevens

Opdrachtgever: Air Liquide
Locatie: Bergen op Zoom
Activiteit: Industriele Services
Bedrijven: Mourik Services, Mourik Vlissingen, Unidense Technology GmbH
Periode: september / oktober 2017

Mourik was in de Hyco 3 turnaround bij Air Liquide vertegenwoordigd door Mourik Services, Mourik Vlissingen, Mourik International en Unidense Technology GmbH. Naast het reguliere turnaround werk heeft Mourik een aantal bijzondere werkzaamheden uitgevoerd tijdens de Hyco 3. Het ging hierbij om:

• Catalystwissel van de reactor.
• Vervangen van een fakkeltip (het topje van een fakkeltoren).
• Vervanging van de zogeheten ‘cold collector’ van het waterstoffornuis.

Voorbereidingen
Voor de vervanging van de cold collector heeft Mourik ruim honderd Inconel reformerpijpen los gesneden. Dit was nodig om de cold collector te kunnen vervangen. De reformerpijpen ondergingen daarbij gelijk een catalystwissel. Het specialistische werk van deze wissel voerde Mourik International uit in samenwerking met Unidense.

Primeur in de industrie
Een onderdeel van het plaatsen van de nieuwe cold collector was het laswerk. Zo moesten vijf grote (DN 1000) naden worden gelast. Na de vervanging van de cold collector moesten de reformerpijpen ook weer worden gelast. Om dit zo efficiënt en veilig mogelijk te doen kwam Mourik met een idee dat we nog niet eerder in situ hebben uitgevoerd in de Nederlandse petrochemische industrie. Het laswerk, dat traditioneel met de hand wordt gedaan, deden we nu met een volautomatische, orbitale lasmachine. De daarvoor gecertificeerde Mourik (las)operator stelt de machine eenmalig in en bewaakt vervolgens het lasproces.

Nul incidenten
Diverse Mourik medewerkers zijn vanuit het ‘Talking make Sense’ veiligheidsprogramma van Air Liquide in het zonnetje gezet. Zij kregen de blijk van waardering voor hun opmerkelijke bijdrage aan de veiligheid. Mede dankzij hun inzet kan Mourik de turnaround afsluiten met nul incidenten.

Contactgegevens

Mourik Services B.V.

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)