Verlengde Veilingroute

Onderdeel van: Verdubbeling N222 en aansluiting Verlengde Veilingroute

Projectgegevens

Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland
Locatie: Honselersdijk
Activiteit: Infra
Bedrijf: Mourik Groot-Ammers
Periode: 02-2017 / 02-2019

De Verlengde Veilingroute is een nieuwe verbindingsweg tussen de bestaande Veilingroute (N222) en de Burgemeester Elsenweg (N213) in Naaldwijk.

Mourik voert de aansluiting van de Verlengde Veilingroute op de Lange Broekweg en de N222 tegelijk uit met onderhouds- en verbetermaatregelen, zoals verbreding van de N222. Met deze integrale aanpak worden werkzaamheden gecombineerd en ontstaat er minder overlast tijdens de uitvoering.

De Verlengde Veilingroute sluit aan op de bestaande Veilingroute en de Lange Broekweg (Verlengde Kasteelweg) door een kruispunt met verkeerslichten. Verder krijgt de N222 vanaf deze kruising tot aan Royal Flora Holland twee keer twee rijstroken in plaats van de huidige twee keer één rijstrook. Tevens vervangt Mourik de huidige rotonde door een turborotonde en komt er een fietstunnel. Ter hoogte van de Lange Broekweg, onder de Verlengde Veilingroute, wordt ook een fietstunnel gerealiseerd.

De N222 is een belangrijke ontsluitingsweg tussen Naaldwijk en de A4. Door de aanwezigheid van Royal Flora Holland maakt, naast het autoverkeer, ook veel vrachtverkeer gebruik van deze verbinding. De nieuwe verbindingsweg tussen de N213 (Burgemeester Elsenweg) en de N222, de zogeheten Verlengde Veilingroute, moet aansluiten op de N222.

De aansluiting op de N222 én op de Lange Broekweg vindt medio 2018 plaats.

Overige projectberichten

2. Verlengde Veilingroute

Heeft u vragen?

Hans de Wit
Hans de Wit
Projectleider

+31 6 10 08 95 27
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)