RWG Terminal op 2e Maasvlakte

Onderdeel van: RWG Terminal

Projectgegevens

Opdrachtgever: RWG
Locatie: Rotterdam, 2e Maasvlakte
Activiteit: Infra
Bedrijf:
Periode: 2013 / 2015


Op de tweede Maasvlakte heeft Mourik Groot-Ammers, als onderaannemer van de combinatie BAVO Gateway, in de vorm van een Design & Construct contract, de ondergrondse infra voor de RWG-containerterminal ontworpen, voorbereid en aangelegd.

De ondergrondse infra bestaat uit drainage, HWA, DWA en mantelbuizen. Mourik heeft op het terrein, 100 hectare groot, 11 kilometer drainage en 26 kilometer riolering aangelegd voor de afvoer van hemelwater. Op dit afvoersysteem zijn circa 1.500 kolken aangesloten.

Daarnaast hebben we 6 kilometer DWA-riolering aangelegd, bestaande uit een persriool met pompputten en vrijvervalsystemen. Het mantelbuizensysteem is een combinatie van kabeltrekputten en mantelbuizen. In elk tracé kunnen meerdere mantelbuizen met een diameter van 110 milimeter en 160 milimeter liggen. Het maximum is 20 stuks met een totale lengte van 25 kilometer tracé.

Op het project zijn ook werkzaamheden op een innovatieve manier uitgevoerd, zoals piggen van mantelbuizen, uitrijden van betonbuizen met een grote palletvork, en digitaal keuren. Door alle contracteisen om te zetten in digitale formulieren, kunnen we de keuringen ten behoeve van die eisen efficiënter en effectiever uitvoeren. De handelingen worden met één druk op de knop uitgevoerd en kunnen vanuit de cloud worden gedownload.

Heeft u vragen?

Ton Ros
Ton Ros
Projectleider

+31 6 20 01 10 93
Alle contactgegevens

Projectsheet

Bekijk een beknopte samenvatting van het project in PDF-vorm.

Bekijk projectsheet (PDF)
RWG Terminal Tweede Maasvlakte