Waterstof

Werk met ons mee aan klimaatneutraal Nederland
Winnen met waterstof

Nederland gaat voor groen. Als Europa en Nederland afscheid gaan nemen van fossiele brandstoffen in de komende decennia, verwachten we met zijn allen dat waterstof een onlosmakelijke oplossing is in de energietransitie. Waterstof is een belangrijke energiedrager, voor de industrie, de mobiliteit en meer. En daar sorteren we nu al op voor.

Waterstof

Wat doen we nu al in de praktijk?

Voor Mourik is de potentie van waterstof geen nieuws. Binnen onze groep wordt al lang gewerkt aan, en met technologieën die industrie en infra helpen vergroenen.

  • MVOI B.V. - Aanleg van leidingen en (tussen)stations, ombouw van bestaande installaties om die geschikt te maken voor opslag en transport van waterstof.
  • Petrogas B.V. - Engineering, ontwikkeling en bouw van units voor opslag van waterstof.
  • Mourik Industry B.V. - Industriële dienstverlening binnen de poorten in de (petrochemische) industrie. Zie bijvoorbeeld het project Turnaround bij Air Liquide.
  • Mourik Infra B.V. en Mourik n.v. (België) - Innovaties en ideeën die onze infrastructuur en de bouw helpen vergroenen, zoals bijvoorbeeld de bouw van het eerste Belgische waterstofstation, maar ook het meedenken met opdrachtgevers over nieuwe toepassingen van waterstof als energiedrager.

Wij zien de enorme potentie van waterstof en daar handelen we naar. We zijn zeker niet de enige die stappen zetten, het bruist overal van de energie. Dat geldt voor grote spelers, zoasl GasUnie, Shell en AirLiquide. Maar ook voor kleine startups die overal met ideeën en innovaties komen die straks de wereld veroveren.

Voorbeelden van Mourik met Waterstof

Graag contact!

We komen heel graag in contact met opdrachtgevers, partners, innovators en potentiële collega’s die samen met Mourik willen optrekken om de ontwikkeling van groene waterstof te versnellen. Daag ons uit. Doe met ons mee. Samen hebben we een wereld te winnen.

Ja, mijn persoonlijke gegevens mogen opgeslagen worden bij Mourik