Dubbele winnaar innovatieprijs InfraTech: Project Dijkverbetering 2.0 KIS

18 januari 2017

Woensdag 18 januari heeft Bernard Wientjes op de grootste infrabeurs InfraTech 2017 de Innovatieprijzen uitgereikt. De prijs voor het meest innovatieve project was voor dijkverbeteringsproject Project KIS (Kinderdijk-Schoonhovenseveer) van Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX.

Voor het project KIS hebben Waterschap Rivierenland, Mourik Infra en Besix een overzicht gemaakt van de diverse innovaties die in het project toegepast worden, zoals de toepassing van boorpalen, het bouwen van opvijzelbare woningen en een klimaatdijk, een optimalisatie van rekenmethodieken, BIM, Internet of Things, augmented reality, en het inmeten met drones.
De bewoner staat centraal. Door deze innovaties kunnen we optimaal gebruikmaken van de laatste technieken en slimme bouw- en ontwerpmethoden, met als doel het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de leefomgeving.

Reactie van de jury

"Wat dit project bijzonder maakt, en daarmee ook de winnaar, is de enorme combinatie van innovatieve concepten in een complex project en optimaal omgevingsmanagement. Dat kan je niet alleen met een projectteam. Heel het bedrijf moet innovatief aan de slag, samen met alle betrokken partijen." 

Lees het juryrapport, op pagina 10 (11) de toelichting op de prijs van KiS.

Cobouw publieksprijs

Voor de publieksprijs van Cobouw bleef het tot het laatst toe spannend. Volgens Cobouw-hoofdredacteur Boudewijn Warbroek was het verschil tussen de nummer twee (Inlaat Vaassen) en de nummer een (dijkverbetering KIS) slechts 110 stemmen. En ook deze prijs won dijkverbetering KIS.

We zijn trots op alle betrokkenen en bedanken dan ook alle stemmers voor hun deelname!

 Meer weten over KIS? Kijk dan op de projectpagina.

KIS - Dijkverbetering 2.0