Boekje over de Mourik Veiligheidsman

20 april 2015

Bron: Het Kontakt, editie Alblasserwaard, donderdag 9 april 2015

Groot-Ammers - Aannemingsbedrijf Mourik in Groot-Ammers heeft een boekje laten maken over de Mourik Veiligheidsman, met daarin de tekeningen van de Mourik Veiligheidsmannetjes zoals deze van 1992-2013 in meer dan honderd edities van de Mourik personeelskrant zijn verschenen.

Mourik presenteerde het boekje onlangs in Groot-Ammers. De veiligheidsman met helm is typerend voor de communicatie-uitingen van Mourik omtrent veiligheid in de afgelopen decennia, zowel intern als extern. Het Mourik Veiligheidsmanboekje met instructies over veiligheid verscheen voor het eerst in de zeventiger jaren. Daarna volgden vele veiligheidscampagnes. In 1992 kwam de eerste editie van de personeelskrant Mourik Open Huis uit, waarin de veiligheidsman een prominente plek kreeg. Hij heeft eraan bijgedragen dat medewerkers zich bewust zijn van het belang van veiligheid. Ontwerpster Corry van Blokland, die de tekeningen maakte, nam het eerste boekje in ontvangst.

Bijna vijftig jaar geleden heeft J.C. Mourik, een van de oprichters van het bedrijf, Studio Van Blokland-Mobach uit Gouda ingeschakeld om een nieuw logo voor Mourik te maken. Dit logo is nog steeds in gebruik. Corry en Rokus van Blokland hebben al die jaren mede het gezicht van Mourik bepaald. Hiervoor bedankte Hanny Verhoeckx, hoofd Corporate Communicatie bij Mourik, het ontwerpersechtpaar.

Bij de uitreiking waren onder andere de zoons Erik (de ontwerper van het boekje) en Petr aanwezig, alsmede Gert Griffioen, Hoofd Corporate Veiligheid bij Mourik en Gerrit Sterrenbrug vanwege zijn altijd ondersteunende rol vanuit De Groot Drukkerij bv.