‘Document Management & Control’ speelt een grote rol bij Mourik

22 augustus 2014

Bron: www.cadac.com

Mourik heeft te maken met verschillende projecten over heel de wereld, met daarbij ook verschillende internationale vestigingen. Een centrale informatieborging, een uniforme manier van werken en overal ter wereld toegang hebben tot informatie zijn dan ook een vereiste.

BIM (Bouw Informatie Model) betekent een andere manier van ontwerpen en bouwen. Het is een samenspel van drie grote informatiedragers, namelijk: virtueel bouwen in een multidisciplinair 3D-model, contractbeheersing en documentmanagement. Met BIM kunnen verschillende partijen visueel met elkaar communiceren. Hiermee wordt inzichtelijk tegen welke beperkingen je aanloopt bij de bouw en installatie van bijvoorbeeld wegen en gebouwen.

In 2010 kwam Mourik via een project in Den Bosch in aanraking met Cadac Organice, hiermee kan eenvoudig een portal opgezet worden waar alle up-to-date informatie rondom een project centraal komt te staan. Dit schept duidelijkheid, transparantie en structuur tussen opdrachtgevers en Mourik. Iedereen heeft immers eenvoudig inzicht en toegang tot informatie en documenten.

Klik hier om het complete artikel te lezen.