Betrokkenheid Mourik bij de geschiedenis van VCA

24 juni 2014

Bron: VCA Actueel, 2014 nummer 2

Als het over de oorsprong van VCA gaat, hoor je vaak dezelfde namen van petrochemische bedrijven, die eind jaren tachtig onderling afspraken om dezelfde veiligheidsstandaarden te hanteren bij het toelaten van opdrachtnemers. Er waren ook opdrachtnemers die vooropliepen. Familiebedrijf Mourik, en met name Mourik Services, was een van de eerste opdrachtnemers die deze veiligheidsstandaarden hanteerden.

Gert Griffioen, Head of Corporate Safety van Joh. Mourik & Co. Holding, is een van de vele Mourik mensen die hieraan een bijdrage leverden. Naast veiligheidsbaas van Mourik Holding is Gert ook actief bij Bouwend Nederland. Daar ziet hij dat het veiligheidsdenken in de bouwsector niet stil is blijven staan, maar dat er dingen verbeterd kunnen worden.

Het rapporteren en registreren van verzuimongevallen maakt mensen bewust van het belang van veiligheid. Dankzij VCA zijn de verzuimongevallen binnen Mourik gedaald terwijl het bedrijf twee keer zo groot is geworden.

In een artikel in VCA Actueel vertelt Gert Griffioen over de geschiedenis van VCA en hoe hij daarbij betrokken was. Klik hier om het complete artikel te lezen.