Primeur voor Mourik met eerste Komatsu D61PXi in Nederland

11 juni 2014

Bron: BMB 268, 23e jaargang, mei 2014

In Nederland worden jaarlijks pakweg twintig bulldozers verkocht, tegenover dertig in België. Komatsu doet dankzij de D61PX-23 in dit segment goede zaken. Mourik heeft recent als eerste in Nederland zo’n machine aangeschaft.

Met de eerste D61PXi in Nederland onderstreept Mourik eens temeer haar sterke positie binnen de GWW-sector. Ondanks de crisis is de onderneming financieel nog altijd kerngezond. Mourik is een van de grootste zelfstandige familiezaken van Nederland, wat veel zegt over het karakter van dit bedrijf: hardwerkend, gemoedelijk, ondernemend en innovatief. De nieuwe 19-tons Komatsu bulldozer past daar perfect bij. Deze zit immers vol vooruitstrevende techniek om zowel de productiviteit als het gebruiksgemak te vergroten bij lagere operationele kosten.


Met de D61PXi speelt Komatsu in op de trend dat er steeds minder machinisten zijn te vinden voor specialistisch materieel zoals dozers en graders. De intelligente technologie helpt zo minder ervaren machinisten om vakwerk van hoog niveau af te leveren. Zo wordt immers een aanzienlijk hogere productiviteit gehaald en tegelijk op brandstofkosten bespaard.

In het blad BMB van mei 2014 is een artikel gewijd aan deze primeur. Hier kunt u het complete artikel als PDF downloaden.