Aannemer Mourik stelt vestiging in Rusland uit door Krimcrisis

11 april 2014

Bron: Het Financieele Dagblad, dinsdag 1 april 2014

 

Aannemerij Joh. Mourik ziet voorlopig af van een vestiging in Rusland vanwege de gespannen situatie rond de Krim. De familieonderneming uit Groot-Ammers, waar tweeduizend mensen werken, vindt een miljoeneninvestering in een onderhoudsbedrijf voor de Russische petrochemie onder de huidige omstandigheden niet verantwoord.

‘Wij hadden dit plan voor 2014 op stapel staan, maar wachten nu even af. De onzekerheden zijn te groot’, zegt topman Kees Jan Mourik in een toelichting op de jaarcijfers. Hij is vooral beducht voor de effecten van Europese sancties tegen Rusland en mogelijke negatieve gevolgen voor de Russische economie.

De bedoeling was om dit jaar eigen steunpunten te openen nabij grote petrochemische complexen rond Moskou en het industriegebied Samara, duizend kilometer ten zuidoosten van de Russische hoofdstad. Samara staat vooral bekend als belangrijke productielocatie van het automerk Lada. Met de opening van eigen nederzettingen en de aanschaf van materieel zou een investering zijn gemoeid van circa € 5 mln.

Het project is nu een jaar uitgesteld. ‘We willen begin 2015 opnieuw bekijken of we alsnog een stap kunnen zetten’, zegt Mourik. Tegen die tijd moet er meer duidelijkheid zijn over de politieke en economische implicaties van de crisis rond de Krim.

De Zuid-Hollandse aannemer ziet in de Russische petrochemie een aantrekkelijke markt. Het bedrijf beschikt over technologie die de olie-industrie in dat land nodig heeft om het raffinageproces te verbeteren. Het zwavel- en loodgehalte in de benzine en diesel moeten omlaag zodat de producten gaan voldoen aan Europese normen.

Mourik is van oorsprong een wegenbouwer die met onderhoudswerk voor de petrochemie spreiding van activiteiten nastreeft. Het bedrijf is al jaren werkzaam in de Botlek en voert wereldwijd opdrachten uit voor raffinaderijen van Shell en BP en voor chemische fabrieken van BASF en Cabot. Maar deze industrie breidt niet meer uit in Europa. Om overcapaciteit terug te dringen worden raffinaderijen omgebouwd tot tank- opslagbedrijven.

In die krimpende markt heeft Mourik zich vorig jaar goed staande weten te houden met verlenging van bestaande onderhoudscontracten en werving van nieuwe klanten, waaronder de vestiging van kunstmestproducent Yara in Sluiskil. Ook periodiek onderhoud van installaties zorgde voor veel werk. Op termijn is dat echter niet voldoende om het onderhoudsbedrijf, goed voor een omzet van € 150 mln, draaiende te houden. Dat dwingt Mourik om nog meer werk buiten Europa te vinden. De investeringsplannen voor Rusland moeten in dat licht worden gezien.

‘Onderhoud in de petrochemie moet uitgroeien tot een wereldwijde business’, stelt de directeur. Zo is het bedrijf kortgeleden in Turkije van start gegaan en is de positie in Brazilië verstevigd. Mourik voert in dit Zuid-Amerikaanse land opdrachten uit voor oliemaatschappij Petrobras in een joint venture met een lokale partner. Het Nederlandse belang is recent verhoogd van 50% naar 60% en komt volgend jaar op 70%. ‘We hebben nu meer in de melk te brokkelen en kunnen onze technieken beter benutten met een hogere marge als resultaat.’ De joint venture draaide vorig jaar quitte en moet 2014 winstgevend kunnen afsluiten.

Voor meer hoofdbrekens zorgt de vestiging in Venezuela. Mourik is daar zo ongeveer het enig overgebleven westerse bedrijf dat onderhoudswerk in de petrochemie verricht. De onderneming is daarmee een belangrijke partner van de staatsoliemaatschappijen. De aannemer krijgt veel werk toegeschoven met aantrekkelijke marges. Maar de inkomsten in de Venezolaanse bolivar kunnen niet of nauwelijks worden omgewisseld in euro’s of dollars. Daar gaan tijdrovende procedures overheen. Ondertussen verdampt de waarde van het verdiende geld door de hyperinflatie in het land. ‘Per saldo blijft er voor ons niets over’, aldus de topman.

Het bedrijf heeft geen plannen om zich uit Venezuela terug te trekken, wel komen de activiteiten op een lager pitje te staan.

Winst Mourik

Aannemer Mourik zag vorig jaar de nettowinst met 13% stijgen tot € 13,7 mln bij een omzet van € 468 mln. De wegenbouw liep terug, andere infraprojecten zoals de renovatie van de Hartelbrug zorgden voor compensatie. Dijkverbetering tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer is een grote klus voor de komende vier jaar.

Klik op onderstaande afbeelding voor een PDF van het artikel.


Overgenomen met toestemming van Het Financieele Dagblad, het auteursrecht is voorbehouden aan Het Financieele Dagblad.