Henny Klop in Job Report HAMM

31 oktober 2013

Bron: HAMM Nieuws, nummer 1 / 2013

Mourik Groot-Ammers kiest voor HAMM 3412 HT VIO

Mourik heeft onlangs haar bestaande HAMM 3412 HT vervangen door een 3412 HT met VIO-techniek. De reden van deze vervanging is de speciale techniek die in de 3412 HT VIO is ingebouwd.

Henny Klop

 

  • AL 29 JAAR WERKZAAM
    BIJ MOURIK GROOT AMMERS

  • HEEFT 15 JAAR ERVARING
    MET WALSEN


Mourik realiseert op dit moment een container terminal op de Tweede Maasvlakte. De container terminal voor RWG is enorm van omvang en de werkzaamheden zijn dusdanig strak geregeld dat het project op volle toeren draait. Tegelijk met het leggen van de riolering werd op andere locaties ook de ondergrond dynamisch verdicht met de traditionele vibratietechniek. Wat bleek was dat de lasers die gebruikt werden om de riolering te leggen, werden verstoord door de vibratie van de wals. Daardoor werd Henny Klop, machinist op de wals, gedwongen zijn werkzaamheden in de late uren te verrichten, wanneer er geen rioleringswerkzaamheden waren. Hierdoor ging het werk achter lopen op de planning.

Doordat Wirtgen Nederland aan Mourik Groot-Ammers een demo aanbood, met een wals voorzien van oscillatie-techniek (VIO), hebben zij ontdekt dat met oscillatie toch dynamisch kan worden verdicht, zonder hinderlijke en verstorende trillingen naar de omgeving. Oscillatie heeft een knedende wijze van verdichten tegenover het verticale 'slaan' van de vibratie.

"Ze noemen mij klopper
de klop, als er problemen zijn met de verdichting dan komt Henny Klop."  


Nu kan Henny weer gewoon gelijktijdig met de rioleringswerkzaamheden werken, is de achterstand weer ingelopen en lopen de werkzaamheden weer volgens planning.

De HAMM 3412 HT VIO is voorzien van zowel oscillatie als de gewone vibratietechniek en voorzien van HAMMTRONIC. HAMMTRONIC is een systeem met automatisch motormanagement wat 30-50% brandstofbesparing oplevert en tevens is voorzien van Anti-Slib Control, CSD voor constante rijsnelheid, een traploze vibratieregeling en grenslastregeling.

Klik hier voor de pdf van het originele artikel.