Geslaagde LEAN-sessie Mourik Groot-Ammers

24 mei 2013

Donderdag 16 mei kwamen in het Tulip Inn-hotel in Oosterhout weer een aantal Mourik-medewerkers en externe partijen samen voor een LEAN-planningssessie. Deze keer betrof het het project ‘Reconstructie Weststadweg-Bovensteweg’ in Oosterhout, dat op 3 april van start is gegaan.

Omdat het door een zeer korte voorbereidingstijd niet mogelijk was om vóór de start van de werkzaamheden een LEAN-sessie te organiseren, is besloten om dat op 16 mei alsnog te doen. Het doel was optimaliseren van de planning met alle partijen, om zodoende de geplande opleverdatum van 19 juli te kunnen halen.

LEAN-bijeenkomst 16 mei 2013

Net als in vorige LEAN-sessies was ook nu de planning op grote vellen papier aan een wand bevestigd, waarop de verschillende disciplines hun afzonderlijke planningen noteerden. Tijdens het plannen kwamen er diverse raakvlakken naar boven, die ter plekke opgelost zijn. Aan het einde van de sessie heeft een vertegenwoordiger van elke discipline een uitleg gegeven over de betreffende afzonderlijke planning.

LEAN-bijeenkomst 16 mei 2013

De toepassing van de LEAN-planning is al bij twee eerdere projecten van Mourik een succes gebleken. Bij het project ‘Utrechtse Tulp’ was dat succes nog bescheiden, maar het project ‘Groot onderhoud N464a’ is door de Provincie Zuid-Holland genoemd als voorbeeldproject, dankzij de LEAN-planning.

Bij ieder project verloopt de digitale voorbereiding en uitwerking van de LEAN-planning beter. Om deze manier van plannen, die nog vrij nieuw is voor Mourik, goed verankerd te krijgen in de organisatie, zullen binnenkort tien medewerkers een algemene LEAN-training van vier dagen volgen.