Mourik ontwikkelt duurzame ultrasoonbak

25 juli 2023

De nieuwe ultrasoonbak verbruikt tot wel 20% minder energie, is mobiel en reinigt sneller dankzij het ingenieuze ontwerp en een datagedreven PLC-besturing. Deze PLC kiest zelfstandig de meest optimale instellingen voor het reinigingsproces.

Peter Jordaan, manager Productimplementatie, vertelt: ‘Voor Mourik was het belangrijk om een duurzame ultrasoonbak te ontwikkelen en de kennis en kunde voor de bouw en het onderhoud in eigen huis te hebben. Door de samenwerking met Martin Walter Ultraschalltechnik, Variclean, Mourik Techniek en Mourik Industry durf ik te zeggen dat we hierin geslaagd zijn. We leggen nu de laatste hand aan de ultrasoonbak, zodat deze in oktober klaar is voor het echte werk’.

Ultrasoon reinigen is een van de specialismen van Mourik. Ultrasoon reinigen is vooral geschikt voor het reinigen van warmtewisselaars, kleppen en buizen. Een goede reiniging zorgt voor betere prestaties en een lager energieverbruik, waardoor ook de CO2 uitstoot van de klant aanzienlijk vermindert.

Meer weten? Neem contact op met Peter Jordaan.