Mourik Services start vakopleiding Industriële Reiniging

24 mei 2013

Op 23 mei 2013 vond bij Mourik Services in Botlek-Rotterdam de feestelijke kick-off plaats van de vakopleiding industriële reiniging. Mourik is hiermee het eerste leerbedrijf binnen de industriële reinigingsbranche. Het opleidingstraject is opgezet volgens een nieuwe opleiding- en loopbaanstructuur binnen de branche waarin alle (aankomende) medewerkers op eenduidige, gestructureerde wijze worden opgeleid.

Binnen de industriële reinigingsbranche bestaat al enige tijd een grote vraag naar vaktechnisch personeel. Met de vakopleiding industriële reiniging, waarbij de werkplek tevens de leerplek is, is Mourik een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers die door willen groeien in het vak. Veranderende markteisen en innovaties vragen om nieuwe competenties van aankomende medewerkers. Het halen van certificaten is een goed begin op weg naar vakmanschap. Om te kunnen werken met de geavanceerde technieken die Mourik in huis heeft, is echter nog iets meer nodig. Het nieuwe opleidingstraject geeft structuur aan Mourik’s bestaande praktijkopleidingen en instructies en geeft leerlingen al in een vroeg stadium een helder beeld van de opleidings- en doorgroeimogelijkheden, evenals de tijdslijn en de verschillende vaardigheden die nodig zijn. Aan de hand hiervan kunnen aankomende medewerkers hun carrièrepad uitstippelen en zich ontwikkelen tot vaklieden die in staat zijn zelfstandig een job uit te voeren.

De nieuwe vakopleiding industriële reiniging is tot stand gekomen in samenwerking met Cosi, het kenniscentrum van FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de vereniging van werkgevers SITO. Kenniscentrum Cosi is initiatiefnemer van de opleiding- en loopbaanstructuur binnen de industriële reinigingsbranche.

Tijdens de bijeenkomst namen de eerste deelnemers van de vakopleiding industriële reiniging de praktijkwerkboeken in ontvangst waarna ze de eerste praktijkles van hun begeleiders kregen. De leerlingen gaan werken met het Cosi praktijkwerkboek, waaraan Mourik Services een belangrijke bijdrage heeft geleverd.