Mourik 44e in Elsevier Top 100 familiebedrijven

23 mei 2013

Het weekblad Elsevier stelde voor het eerst deze Top 100 samen. De lijst laat de fine fleur zien van een immense groep bedrijven die van eminent belang is voor de Nederlandse economie. Mourik staat op de 44e plaats en werd met een profiel uitgelicht uit de 100 bedrijven.

Bron: Elsevier, 18 mei 2013

‘De trouw aan het bedrijf is heel groot’ Het is een gevleugelde uitdrukking binnen aannemersbedrijf Joh. Mourik & Co. (nummer 44 in de Top 100): ‘het dikke touw vasthouden’, oftewel: controle houden over de grote lijn. Dat moet ook wel, want Mourik is sinds 1929 uitgegroeid tot een concern dat wegen bouwt, grond saneert, olieraffinaderijen onderhoudt en nog veel meer.

Bestuursvoorzitter Kees Jan Mourik (47) werkte er twintig jaar voor hij in januari zijn vader Kees (75) opvolgde. ‘Mijn vader werkte hier veertig jaar. Ook mensen buiten de familie werken hier lange tijd: ze zijn heel trouw aan het bedrijf, en andersom ook.’ De nieuwe topman wil groeien in het buitenland, vooral met opdrachten in de petrochemische industrie. Vader Kees werkt niet meer in het bedrijf, maar geeft wel advies. Kees Jan: ‘Hij kent bijna iedereen in het bedrijf en heeft overal voelsprieten uitstaan.’

Hieronder kunt u het profiel van Mourik in Elsevier downloaden.