Mourik Industry neemt deel aan ILO Internationale dag voor veiligheid op het werk

26 april 2022

Donderdag wordt vanuit de International Labour Organization ILO de jaarlijkse internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk georganiseerd. Mourik Industry heeft besloten daaraan deel te nemen omdat veiligheid belangrijk is en wij dit ook internationaal willen uitstralen.  

Dit jaar staat de dag in het teken van het met elkaar spreken over veiligheid om gezamenlijk te komen tot een positieve werk omgeving waarin altijd aandacht geschonken kan worden aan (het verbeteren van) veiligheid. Alhoewel veiligheid binnen Mourik al jaren gemeengoed en een punt van groot belang voor ons allemaal is, is dat wereldwijd zeker nog geen algemeen ingevoerd recht.

 Circa 300 miljoen medewerkers wereldwijd kunnen geen opmerkingen maken over (on)veiligheid of incidenten zonder dat ze het risico lopen te worden gestraft. Internationale aandacht voor veiligheid is dan ook erg belangrijk en ons daarover uitspreken is een ook belangrijk onderdeel van ons duurzaamheid beleid.

Binnen Mourik Industry is het doel van de dag om met elkaar in gesprek te gaan en per afdeling, project of locatie een afspraak met elkaar te maken om samen te werken aan het verbeter van een positieve veiligheidscultuur en de komende maanden dit uit spreken en elkaar aan te spreken waar het beter kan. Positieve aandacht voor veiligheid is belangrijk op elke dag van het jaar.

Wilt u meer weten over veiligheid bij Mourik Industry?
Neem dan contact op met onze afdeling HSEQ.

Wilt u meer weten over Just S@M, onze veiligheidscultuur die ervoor zorgt dat iedereen open kan praten over veiligheid?
Stuur ons een email!

Poster ILO