Groene Held - Kees Scheer

19 april 2022

Deze groene held is niet alleen een dijk van een man, maar zorgt er al jaren voor dat Nederlanders op verschillende plekken in Nederland droge voeten houden. Kees is projectleider dijken bij Mourik Infra. In het verleden heeft Kees met zijn team al verschillende prijzen in de wacht gesleept, zoals de innovatieprijs voor meest innovatieve project tijdens Infratech 2017.

De prijs voor het meest innovatieve project was voor dijkverbeteringsproject Project KIS (Kinderdijk-Schoonhovenseveer) van Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX. Tijdens dit project hebben we verschillende innovaties toegepast, zoals de toepassing van boorpalen, het bouwen van opvijzelbare woningen en een klimaatdijk, een optimalisatie van rekenmethodieken, BIM, Internet of Things, augmented reality, en het inmeten met drones. Door deze innovaties konden we optimaal gebruikmaken van de laatste technieken en slimme bouw- en ontwerpmethoden, met als doel het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de leefomgeving.

Momenteel werkt Kees samen met zijn team aan het project Sterke Lekdijk, waar op innovatieve wijze wordt samengewerkt. Mourik ontwikkelde speciaal voor dit project een 30-tons waterstofaangedreven graafmachine. De ambitie is namelijk om dit project emissieloos uit te voeren. Maar daar blijft het niet bij! Naast emissieloos materieel hebben we ook een duurzame keet ontwikkeld. De WC spoelen we met regenwater, met 80 zonnepanelen wekken we jaarlijks 27.000 kWh op, er komen meerdere laadpalen voor elektrische voertuigen, de keet is volledig geïsoleerd, voorzien van dubbelglas en energie efficiënte installaties.