Mourik maakt Brabantse fietsroute veilig en duurzaam

21 december 2021

De fietsroute langs de nieuwe Diepveldenweg tussen Eersel en Bergeijk is een belangrijke troef voor deze gemeenten in de Brabantse Kempen. De fiets moet een volwaardig alternatief zijn voor de auto. Daarom is een snelle, veilige fietsverbinding zo belangrijk. Mourik Infra legde de nieuwe, vijf kilometer lange Diepveldenweg aan en maakte het voor fietsers gemakkelijk en veilig, onder andere door de aanleg van een rotonde en een ovatonde met twee fietstunnels.

Lees de volledige projectbericht: Fietsverbinding Eersel-Bergeijk in hogere versnelling

Ontwerp fietstunnels verbeterd
We hebben het ontwerp op meerdere punten geoptimaliseerd, om het comfort en de veiligheid van fietsers te vergroten. Bijvoorbeeld het doorzicht van de fietstunnels bij de ovatonde. Deze tunnels zijn 15 en 16 meter lang. Belangrijkste aanpassing: de nieuwe baan van de noordelijke ingaande fietstunnel is recht gemaakt in, waardoor het doorzicht veel beter is geworden, en daarmee het gevoel van (sociale) veiligheid voor fietsers. Andere optimalisaties: gebruik van prefab tunneldelen, circulair asfalt, energiezuinige LED-verlichting en bouwen met low emission materieel.


Lees meer over de optimalisatie van het ontwerp van fietsverbindingen en -tunnels. 

Resultaat: beter fietsverbinding en duurzame besparingen
Een beter ontwerp leidt tot betere resultaten. De Diepveldenweg is een veilige, snelle doorfietsroute geworden. Dankzij het gebruik van prefab-elementen hebben we de bouwtijd van de fietstunnels met een factor 10 ingekort. Alle duurzame maatregelen samen hebben gezorgd voor een besparing van 273 ton CO2.

Meer weten over (sociaal) veilige, innovatieve en duurzame fietsverbindingen en fietstunnels? Neem contact op met Arnaut de Bruin.