Mourik Infra realiseert nieuwe containerwasplaats voor Kramer Group

21 oktober 2021

In opdracht van de Kramer Group heeft Mourik Infra op de Kramer City Terminal aan de Reeweg Rotterdam Waalhaven in september 2021 een nieuwe container wasplaats gerealiseerd voor het schoonmaken van 20ft, 40 ft en 45 ft dry-containers en koelcontainers.

De wasplaats heeft een oppervlakte van bijna 1.550 m2 en geeft de mogelijkheid om maximaal 40 containers gelijktijdig schoon te maken. Het ontwerp en de engineering van de wasplaats heeft plaatsgevonden in een bouwteam samenwerkingsverband, waarna Mourik Infra de wasplaats heeft gerealiseerd.

De werkzaamheden bestonden uit het aanpassen van de bestaande verhardings- en funderingsconstructie, de aanleg van het afwateringssysteem met riolering en putten, een vloeistofdichte asfaltconstructie inclusief SAMI-laag en combinatiedeklaag en een middenpad bestaande uit een betonconstructie met lijngoten. Mourik draagt ook zorg voor de KOMO vloeistofdichtheidscertificering van de wasplaats. De werkzaamheden zijn naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.

De Kramer Group is een toonaangevend Rotterdams familiebedrijf en gespecialiseerd in de op- en overslag van containers met een compleet aanvullend dienstenpakket. Hieronder vallen onder meer: het schoonmaken van containers, uitvoeren van reparaties en pre-trip inspecties (PTI) voor reefer koelcontainers.

Mourik Infra is al jaren een vertrouwd gezicht op de terminals in het Waalhavengebied. Op de City Terminal voeren wij voor onze vaste klant Kramer Group, naast de diverse onderhoudsklussen, ook de voorbereidingen uit voor toekomstige realisatieplannen en herinrichtingen. Dit alles in een complexe omgeving waar logistiek en operationeel verkeer voorrang heeft.