Mourik en Willem de Zwijger College zetten zich in voor Sterk Techniekonderwijs

21 mei 2021

Het Willem de Zwijger College uit Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam zetten zich samen met Mourik Infra in, voor goed geschoold technisch personeel. Op 19 mei 2021 hebben we een overeenkomst getekend met het Willem de Zwijger College. Tot 2023 zijn wij de partner van Sterk Techniekonderwijs voor de regio Noordelijke Drechtsteden, met als doelstelling werken aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk techniekonderwijs.

Het Willem de Zwijger College heeft de afgelopen jaren al volop geïnvesteerd in technisch onderwijs en biedt binnen het VMBO het profiel Pie (Produceren, Installeren & Energie). Daarnaast zijn zij een Bèta Challenge School. Op Bèta Challenge scholen gaan leerlingen via levensechte opdrachten gerelateerd aan technologie aan de slag met de ontwikkeling van algemene vaardigheden en de oriëntatie op opleidingen en beroepen.

Wij mogen voor de komende leerjaren de leerlingen van het Willen de Zwijger College meenemen in de wereld van Mourik Infra. Een leuke maar ook ontzettend nuttige mogelijkheid om leerlingen kennis te laten maken met de techniek.

Samen met Mourik Techniek en MVOI gaat Mourik Infra de komende tijd een programma opzetten om de leerlingen een leuk en gevarieerde dag bij Mourik Infra te bezorgen.