Gladheid en grensfiles in de Oekraïne

3 februari 2021

Internationale opdrachten zijn niet onbekend voor Mourik Industry. Ook voor een opdracht in de Oekraïne tijdens de feestdagen keren wij onze hand niet om. Dat de rit naar een plant in de Oekraïne tijdens deze feest- en coronaperiode bijzonder is, lijkt niet meer dan logisch. Deze uitdaging gaat ons internationale team graag aan!

Een reis naar de Oekraïne met materieel is geen eenvoudige rit, zeker niet vlak voor de feestdagen en in deze tijd met corona. Twee Mourik Industry collega’s, Eric Volbeda en Janco de Ronde, legden het grote aantal kilometers in etappes af, met twee maal een stop in Polen. De andere 10 collega’s zouden met het vliegtuig komen. De grootste uitdaging vormden de grensovergang en het weer. De laatste 3 kilometers voor de grens zijn op de heenweg afgelegd in 7 uur en terug was de overgang nog drukker en werd er 48 uur gedaan over eenzelfde 3 kilometer. Door de lange wachttijden kwam het regelmatig voor dat tijdens de rit de rijtijd van een chauffeur erop zat. De oplossing: ‘Hang een hesje op de achterzijde van het voertuig, hierdoor weten andere chauffeurs dat je gaat slapen en rijden ze om je heen.’ Ook onze collega’s hebben zo in de wagen met één slaapcabine en een geïmproviseerd bed op de grond van de cabine geslapen. 

Naast de drukte vormde de kou in de Oekraïne een grote uitdaging. Er lag en ligt nu sneeuw en ijzel en dus was het glad. Zo glad dat de wagen, ondanks een zeer ervaren bestuurder, moeilijk de heuvel opkwam en de sneeuwkettingen omgelegd moesten worden. Na 10 kilometer konden deze er gelukkig weer af omdat het vlakker werd en er gestrooid was.

Na vele kilometers, uren, papieren en soms bijzondere betalingen kwamen onze collega’s om 2 uur in de nacht aan op de plant. In totaal 7 shifts van 6 man in de dag- en 6 man in de nachtdienst is de reactor door ons internationale team leeggehaald. Dit geheel naar wens van de opdrachtgever. Deze kon direct de benodigde reparatiewerkzaamheden uitvoeren. 

Een nieuwe opdracht van een gerelateerde plant is al onderweg. En, ons team staat ook weer klaar voor een nieuw internationaal avontuur. Zij gaan graag de uitdaging aan!

Heeft u ook zo'n mooie opdracht voor ons? Neem contact met ons op.

Wilt u meer projecten van Mourik Industry bekijken? Klik dan op deze link.