Mourik Groot-Ammers kiest voor Liebherr

3 april 2013

Met de aanschaf van vier Liebherr machines heeft Mourik Groot-Ammers haar machinepark uitgebreid. Het gaat om twee mobiele graafmachines van het type A900 C Litronic. Deze 18 tons machines zijn voorzien van een verstelgiek, een steel met een lengte van 2.650 mm, en een fase 3 A Liebherr 4 cilinder dieselmotor. De aanbouwdelen zijn geleverd door Verachtert. De machines staan op dubbellucht HD 404 Agriband banden en zullen voor diverse werkzaamheden worden ingezet.

kranen

De Liebherr A924 hebben we vervangen door zijn opvolger, de Liebherr A924 C Litronic, voorzien van verstelgiek en vierpuntsafstempeling. We zullen deze machine vooral inzetten bij industrieel werk. Een 24 tons rupskraan type R916 Classic maakt het viertal compleet. Voorzien van 900 mm platen voor lage bodemdruk, en een WLC onderwagen met een spoorbreedte van 2.590 mm geeft de machine een stabiele stand bij het werken over de zijkant. De rups heeft een gekromde mono van 5.700 mm en een lepelsteel van 3.000 mm. Ook hier zijn de aanbouwdelen van Verachtert. Uiteraard zijn alle vier machines in de Mourik huiskleur gespoten.

We zijn erg tevreden over bovengenoemde machines en daarom hebben we besloten nog eens vier nieuwe Liebherrs aan te schaffen, voor uitlevering in 2013. Gezien de strengere normeringen qua uitstoot en het toenemende belang van groen ondernemen (CO2 Prestatieladder) hebben we uiteraard gekozen voor machines met fase 3B motoren.

Bron: Mourik Open Huis 116