Onderhoud Overhaalbrug Voorschoten

23 juli 2020

Mourik Infra voert in opdracht van de provincie Zuid-Holland onderhoud uit aan de Overhaalbrug in Voorschoten. De brug ligt vlakbij restaurant de Knip aan de Kniplaan. Mourik is op 11 mei gestart met onderhoudswerkzaamheden. Dit duurt tot en met 31 juli 2020. Tijdens het onderhoud wordt de werktuigbouwkundige aandrijving gereviseerd, de elektrotechnische installatie vernieuwd, de brug opnieuw geconserveerd en wordt het asfalt wordt vernieuwd.

Door de coronapandemie wordt er minder gebruikt gemaakt (bedrijfsmatig) van de brug waardoor de uitvoeringsperiode naar voren gehaald kon worden. Dit weekend zal de Overhaalburg in geopende stand worden gefixeerd en worden fietsers en voetgangers over een tijdelijke pontonbrug worden omgeleid.

Ondanks de coronamaatregelen, zeer korte voorbereidingstijd en vertragingen in de levering liggen de werkzaamheden op schema.

Tijdens het onderhoud wordt de installatie en de aandrijving van de brug vervangen. Daarna zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden.