Reconstructie Van Uvenweg in Wageningen

21 juli 2020

Mourik Infra is in opdracht van gemeente Wageningen in februari gestart met de reconstructie aan de Van Uvenweg in Wageningen om de fietsstructuur te verbeteren. Het gedeelte van de Van Uvenweg tussen de Marijkeweg en de Julianastraat, wordt omgetoverd tot een fietsstraat met voetpaden. Het fietspad tussen de Van Uvenweg en de Bellefleur ter hoogte van Pomona is een volwaardig fietspad met voetpad. Ook wordt de fietsbrug vervangen. Tot slot is op het fietspad op de rotonde Marijkeweg – Kortenoord Allee nog een aanpassing voor fietsers uitgevoerd.

Voorafgaand aan het creëren van een nieuw straatbeeld brengen wij 500 meter infiltratiekratten aan. Deze kratten moeten ervoor zorgen dat het regenwater teruggegeven wordt aan de ondergrond in plaats van het af te voeren naar omliggende watergangen.

De weg is een belangrijke route voor studenten om de campus van de Universiteit van Wageningen te kunnen bereiken. De reconstructie is opgesplitst in vijf fases, waarvan de eerste drie fases voor de bouwvak (24 juli tot en met 16 augustus) zijn afgerond. Aan het einde van deze fases staat het in één keer aanbrengen van de rode deklaag met zwarte stroken, bij de zwarte stroken moet een Street print patroon komen.  

Bovengenoemde werkzaamheden duren naar verwachting tot halverwege november van dit jaar.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op dit project? Volg het via de Bouwapp.