In dit geval, werken we op afstand

19 juni 2020

Remote catalyst

Vanuit China heeft Mourik Industry Projects & Turnarounds Catalyst een opdracht ontvangen voor het uitvoeren van catalyst tubular werk in de maand mei. Helaas zou het coronavirus roet in het eten kunnen brengen, omdat reizen naar China niet mogelijk is op dit moment. Daarom is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor uitvoering van dit werk vanuit ons kantoor op de Nieuwesluisweg.

Een catalystwissel is geen werk, dat bij voorkeur op afstand, door anderen uitgevoerd wordt. In de tijd van COVID-19 waarin het op dit moment (nog) niet mogelijk is om naar China te reizen is het toch mogelijk gemaakt. Een catalystwissel op afstand is al heel bijzonder, maar een directe verbinding met China is uitzonderlijk te noemen. Het project start met de nodige voorbereiding vanuit Nederland.

Allereerst is er een complete projectbeschrijving in het Nederlands gemaakt en verstuurd naar de projectleider in China. Omdat dit nogal een pak papier is om in een keer door te lezen, wordt dagelijks een update gestuurd van de werkzaamheden en processen die op dat moment uitgevoerd moeten worden. Mensen mogen niet de grens over, maar zonder equipment ter plaatse kunnen de werkzaamheden nog niet doorgaan. Daarom is het equipment om de wissel uit te kunnen voeren met de nodige instructievideo’s, die vooraf nog niet bestonden, opgestuurd naar China. Onder deze equipment ook twee AR brillen (augmented reality), geleverd door Visics.

Werk op afstand

De AR bril maakt het mogelijk om direct met de persoon mee te kijken terwijl deze bepaalde werkzaamheden uitvoert. Het is dus alsof zij zelf op locatie zijn op dat moment. Daarnaast is er met behulp van Visics een soort van cockpit ingeregeld, bestaande uit diverse beeldschermen, videocamera’s, een laptop en een microfoon, die allemaal direct in contact staan met China. Hierdoor kijk je direct mee met de personen in China, die de wissel uitvoeren en kan er ingegrepen worden indien dit nodig is.

Het is apart om te beseffen dat wat er op het scherm te zien is, plaatsvindt aan de andere kant van de aardbol. 

Foto: Constantijn in de 'cockpit'

Constantijn in cockpit

Contactgegevens

Mourik Industry

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens