Mourik Infra neemt Robot Plotter in gebruik

14 april 2020

Bij Mourik Infra zijn we continu bezig om bedrijfsprocessen te verbeteren. Digitale ontwikkelingen zoals BIM, Internet of Things en Robotica zijn niet meer weg te denken uit ons bedrijf. De Robot Plotter is er een mooi voorbeeld van. Het is een compact en autonoom apparaat dat snel en nauwkeurig stuurlijnen kan uitzetten. Het apparaat is eenvoudig mee te nemen, licht in gewicht, direct inzetbaar voor, tijdens en na asfaltwerkzaamhden en maar door één man te bedienen. Mourik Infra heeft afgelopen week de eerste Robot Plotter in gebruik genomen.

Snel en nauwkeurig
De stuurlijnen worden op de weg gespoten om aan te geven waar asfalt of markering moet worden aangebracht. De geavanceerde besturing van de Robot Plotter maakt daarbij gebruik van een digitale tekening met de stuurlijnen en van GPS en een Total Station. Het voordeel van Total Station is dat de Robot Plotter ook inzetbaar is in gebieden met veel bebouwing en bomen. In een paar uur voert dit innovatieve apparaat uit wat doorgaans handmatig al snel een dag werk kost.

Meer veiligheid
Een groot voordeel van het werken met de Robot Plotter is de veiligheid. De gebruiker van de robot kan zelf buiten het werkvak lopen, op veilige afstand van alle mogelijke gevaren, zoals werk- of ander verkeer.

De Robot Plotter gaat de komende tijd ingezet worden op onze projecten City Terminal, N224 Renswoude, Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) en de twee onderhoudscontracten.