Mourik Infra krijgt opdracht voor reconstructie N224 Renswoude

3 maart 2020

De Provincie Utrecht heeft het Engineering & Construct contract (E&C) voor het ontwerp en de uitvoering van het onderhoud aan de N224 bij Renswoude op basis van prijs en EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) aan Mourik Infra gegund. De EMVI criteria zijn op hoofdlijnen Duurzaamheid & Circulariteit en Omgevingsmanagement.

De N224 is een belangrijke regionale verbindings- en ontsluitingsweg in het oosten van de provincie Utrecht. Binnen de projectgrenzen loopt de N224 van provinciegrens (Gelderland – Utrecht) bij Scherpenzeel tot provinciegrens (Utrecht – Gelderland) bij De Klomp en doorkruist de gemeente Renswoude. Het traject is circa 4,6 km lang, waarvan 1,1 km binnen de bebouwde kom van Renswoude.

Het werk bestaat voornamelijk uit asfalt-, bestratings- en funderingswerkzaamheden en rioolrenovatie. De realisatie van het werk loopt van mei tot en met september 2020, waarbij het deel binnen de bebouwde kom van Renswoude in de schoolvakantie van dit jaar (week 27 tot en met week 32) uitgevoerd wordt.