Prijs voor veiligheid S@M-award 2019 naar Venezuela

15 januari 2020

Hector Macho van Mourik Industry Venezuela heeft de award voor de sissermelding van het jaar 2019 gewonnen. Ons sissermeldingssysteem heeft onder andere als doel dat je, voordat je aan het werk gaat, controleert of alles veilig is. Zie je iets dat niet veilig is of een groot gevaar kan opleveren, dan moet je dat meteen bespreken met een leidinggevende, zodat het opgelost wordt. Je moet er ook een sissermelding van maken.

Alles volgens het sissercredo: Zie, zeg het, los het samen op, en schrijf een sisser!

Van links naar rechts: Kees Jan Mourik, CEO Mourik, Hector Macho van Mourik Industry Venezuela en Gert Griffioen, Hoofd Corporate Veiligheid


Hector constateerde tijdens werkzaamheden op een fabriek in Colombia dat hun werkapparatuur niet was aangesloten op werklucht, maar op een stikstofleiding. Het gevaar is dat dan veel stikstof vrij kan komen, die de zuurstof verdringt. Zonder zuurstof kunnen we niet leven. Hector heeft dit serieuze probleem dus tijdig gesignaleerd en daarna de juiste maatregelen getroffen om het werk toch veilig uit te voeren. Op de Mourik-nieuwjaarsreceptie heeft Kees Jan Mourik de award met oorkonde en bijbehorende geldprijs aan Hector uitgereikt. 


S@M staat voor het veiligheidssysteem Safety @ Mourik en heeft een eigen herkenbare figuur: 

We ontvangen jaarlijks ongeveer 3.000 sissermeldingen. Daarmee worden veel gevaarlijke situaties opgelost. De melding van Hector was in 2019 de meest opvallende. Klik op de afbeelding hieronder voor de video, waarin wordt uitgelegd wat er precies is gebeurd:

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.
 

 

Lees meer over veiligheid binnen Mourik of wie de S@M Award 2018 heeft gewonnen.