FPAL audit 2019 resulteert in topscore

12 december 2019

‘Het kan altijd beter’ is een veelgebruikte uitspraak binnen Mourik. Toen we in 2017 de uitslag van de FPAL Audit kregen, waren we toch even stil. Een dikke acht en drie negens, dat valt toch nauwelijks te overtreffen? Toch wel. Dit jaar waardeerde Achilles FPAL Mourik Industry met een nóg hogere score dan in 2017.

Waarom belangrijk?
FPAL van Achilles is het toonaangevende kwalificatiesysteem bij de selectie van leveranciers (contractors) in de olie- en gasindustrie. FPAL beoordeelde Mourik Industry op kwaliteit (score 9.5), veiligheid & gezondheid (score 9.6), milieu (score 9.2) en competentie & training (score 9.2). De FPAL score helpt inkopers van opdrachtgevers bij het selecteren van de beste partner voor het uit te besteden werk. Vandaar dat Mourik veel waarde hecht aan het uitmuntende resultaat van deze beoordeling.

Soepele audit
Volgens Hans Huntelerslag, Senior kwaliteitscoördinator van Mourik Industry, verliep de audit als een speer. “Iedereen had zich goed voorbereid op deze audit en kon adequaat antwoord geven op diepgaande vragen van de auditor.” Arend Profijt, Manager HSEQ bij Mourik Industry, voegt daar aan toe: “Dit jaar is Mourik Industry overgestapt naar een nieuw kwaliteitsmanagementsysteem. Als dat op deze manier beoordeeld wordt, kan ik alleen maar trots zijn op iedereen die hieraan heeft bijgedragen.”