Mourik KLM Contractor Safety Day

4 december 2019

Mourik Infra (Milieutechniek) en Mourik Industry werken al een aantal jaren samen als leverancier bij KLM. Mourik levert onder andere waterzuiveringsinstallaties, installatieonderhoud en cleaning.

Onlangs leverde Mourik een multidisciplinaire uitbreiding van een waterzuivering succesvol op. Wat KLM onder andere positief opviel was onze manier van werken met betrekking tot veiligheid. Niet vreemd, want wat velen niet weten is dat het Mourik veiligheidsprogramma Just S@M is gebaseerd op de werkwijze uit de luchtvaart. Reden van KLM om Mourik uit te nodigen een workshop te organiseren over communicatie rondom veiligheid op de eerste 'KLM Contractor Safety Day'. 

Op 26 november organiseerde KH Engineering samen met KLM deze dag voor 200 exclusieve genodigden. Het thema van de contractor day 2019 was 'Communicatie rondom veiligheid'. Dit thema werd uitgediept met een interactief podiumprogramma en workshops, georganiseerd door aannemers.

In de Mourik-workshop 'Slag naar gedrag' nam Arend Profijt, Manager HSEQ, de aanwezigen mee op een interessante reis waarin obstakels voor leren worden (h)erkend. Dat resulteert in een nieuwe strategie voor de veiligheidsbeleving: Just S@M. Uitgangspunt van Just S@M is het creëren van een rechtvaardige veiligheidscultuur voor een veilige leeromgeving.

Tijdens de plenaire paneldiscussie besprak Ellen van der Heij, Hoofd bedrijfsbureau regio Noord-Holland bij Mourik Industry, de stelling “In een Just Culture moet je iedereen een tweede kans geven”. Een onderwerp waar de meningen uiteen liepen. Echter de discussie resulteerde in concrete uitdagingen met betrekking tot communicatie over veiligheid voor KLM.

De Mourik-optredens leverden een overvloed aan complimenten op. 

Meer over:
- Veiligheid
- Milieutechniek
- Cleaning
- Installatieonderhoud